SDÜ, Paralel Yapının Üssü Mü?

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin paralel yapının üssü olarak kullanıldığı iddiası ülke gündemine bomba gibi düştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2015 12:59
SDÜ, Paralel Yapının Üssü Mü?

Süleyman Demirel Üniversitesi’ni Rektör Hasan İbicioğlu’nun değil de, Fetullah Gülen’in doktorlarından Prof. Dr. Numan Tamer tarafından yönetildiği ve son 3 yılda 730 paralel akademisyeni kurumda istihdam ettiği öne sürülüyor.

İşte Takvim Gazetesi’nin ülke gündemini sarsan haberi:

Paralel Akademi
Paralel Yapı'nın akademik üssü Süleyman Demirel Üniversitesi çıktı. Eski polis Hasan İbicioğlu'nun rektör olduğu kurumda paralel akademisyenlere kadro sağlanıyor.

Paralel Yapı'nın yurt içindeki devlet üniversiteleri ve yurt dışındaki örgüt üniversitelerine atadığı akademisyenleri Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yetiştirdiği ortaya çıktı.

SDÜ'nün rektör Hasan İbicioğlu tarafından değil Fethullah Gülen'in doktorlarından Prof. Dr. Numan Tamer tarafından yönetildiği, son 3 yılda 730 paralel akademisyenin kurumda istihdam edildiği belirlendi.
20 yıl üniversitede öğretim üyesi olarak çalışan ve 2005'te bir protokol konuşmasında Fethullah Gülen için "Amerika ve İsrail'in kucağındadır" cümlelerini kurduktan sonra Paralel Yapı'nın kumpaslarına maruz kalarak 2014'te üniversiteden ayrılmak zorunda bırakılan Doç. Dr. Abdurrahman Uzunaslan paralelin uyguladığı akademik atama sistemini TAKVİM'e anlattı.

DIŞARIYA TRANSFER
Uzunaslan, paralel atama sistemine göre, doktorası hızlıca tamamlattırılan öğrencilerin, akademik unvanın kazandırılmasıyla birlikte yurt genelindeki ve yurt dışındaki üniversitelere transfer edildiğini söyledi. 1995 yılında Hasan İbicioğlu'nun emniyette istihbarat polisi olduğunu söyleyen Uzunaslan, paralel örgütün bu atama yöntemiyle İbicioğlu'nu şu an SDÜ'ye rektör olarak getirdiğini anlattı.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum