SDÜ 16. Bilim ve Bahar Şenliklerinden Kareler (Foto Galeri)

SDÜ 16. Bilim ve Bahar Şenliklerinden Kareler

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 17:14
SDÜ 16. Bilim ve Bahar Şenliklerinden Kareler (Foto Galeri)

SDÜ 16. Bilim ve Bahar Şenliği Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bu yıl 16. sı düzenlenen, bilimsel-sosyal yarışma ve ödülleri ile ülke genelinde ses getiren “Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği”  Rektörlük Binası önünde düzenlenen törenle başladı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, il protokol üyeleri, MYO müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun şenlik meşalesini yakmasının ardından Isparta Erenler Mehter Takımının Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun da eşliğiyle seslendirdiği marşları takiben, protokol üyeleri ve katılımcıların kortej yürüyüşüyle devam etti.

Atatürk Spor Salonu’nda son bulan kortej yürüyüşünün ardından Ispartek Proje Pazarı ve Öğrenci Proje Yarışmasının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’nün düzenlediği bilim şenliğiyle Isparta’yı Türkiye’nin ve dünyanın proje üssü haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Proje uygulamalarının Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten İbicioğlu, “Sizlerin buraya olan ilginiz Türkiye’nin geleceğine, Isparta’nın ilim şehri olmasına olan ilginizdir; buraya olan katkınız Türkiye’nin geleceğine olan katkınızdır. Sizlerden aldığımız güçle geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Projeler sayesinde iş dünyası, sosyal sektörler yeni kazanımlar elde edecek, bilimsel anlamda yükseliş yaşayacağız. Bu organizasyonun düzenlenmesine katkı verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından proje pazarındaki stantlar gezildi. 16. Bilim ve Bahar Şenliği etkinliklerinin, 19 Mayıs Öğrenci Meydanı'ndaki bölümünde halk oyunları gösterileri, mizah toplulukları gösterileri, rock topluluğu konseri, dans gösterisi yer alıyor. Ayrıca uçurtma şenliği (doğu-batı köprü), LÖSEV farkındalık yürüyüşü, spor etkinlikleri, karaoke yarışmaları, sokak oyunları gün boyu sürecek etkinlikler arasında yer alıyor.

SDÜ 16. Bilim ve Bahar Şenliği'nin ilk gününde saat 19.30'da Cahit Berkay ve Moğollar Grubu sahne alırken 21.00'de Gülşen SDÜ öğrencileriyle buluşacak. Şenliklerin birinci gün etkinlikleri 22.30'daki Soca Boy konseri ile son bulacak.

“Ispartek-2013 Proje Pazarı”, “Öğrenci Proje Pazarı” ile “Robot Yarışması”ndan Kareler

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum