SDÜ 160 Türk Üniversitesi Arasında 12. Sırada

Süleyman Demirel Üniversitesi 160 Türk Üniversitesi arasında 12. Sırada yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2011 13:10
SDÜ 160 Türk Üniversitesi Arasında 12. Sırada

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması Ocak 2011 sonuçlarında SDÜ, bir önceki döneme göre sıralamada 1923'ten 1248'e yükseldi. Süleyman Demirel Üniversitesi 160 Türk Üniversitesi arasında 12. Sırada yer aldı.

SDÜ bu sonuçlara göre, Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasında sayılmaya ve haklı bir yer edinmeye başladı. Böylece kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversitelerin önünde yer aldığı gibi, Akdeniz Bölgesindeki lider bir üniversite olma özelliği devam etmektedir. SDÜ' nün bu başarısındaki en dikkat çekici gelişme ise, Webometrics'in bilimsel içerikli sıralamasında dünya çapında 20 bin üniversite arasında yapılan değerlendirmede 1033. sırada yer alması oldu.


Webometrics tarafından yapılan bu son sıralamayı değerlendiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Hedefin ilk 500 olması gerektiğini söyleyerek hala daha ilk 500'ün içerisinde yeralmak isteyen bir üniversite hedefimizi sürdürmekteyiz" dedi.

Rektör Baydar, “Değerlendirme sonucunda ortaya çıkan tablo Süleyman Demirel Üniversitesi'nin son 6,5 yıla ilişkin performansını ve gelişme çizgisini iyi bir şekilde anlatmaktadır. Buradaki başarı SDÜ ailesinde yer alan herkesin emek ve katkılarıyla elde edilmiştir. Bu nedenle üniversitemizin her kademedeki çalışanına içtenlikle bir kere daha teşekkür ediyor, daha büyük hedeflere birlikte ulaşmayı diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum