SDÜ 2023 Hedefine Kilitlendi

SDÜ 2023 Hedefine Kilitlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2019 13:45
SDÜ 2023 Hedefine Kilitlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden SDÜ Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. İlker Çarıkçı, SDÜ’nün 2023 hedefine kilitlendiğini kaydederek “Kırmızı çizgimiz eğitimde kalite. Isparta’nın ve Ülkemizin kalkınması için 2023 hedefine kilitlenmiş durumdayız” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, üniversite olarak 2023 hedefine kilitlendiklerini kaydederek, özel sektörle koordine, kentin kalkınmasına katkı, yeni marka değerleri yaratılmasına liderlik ve Isparta’nın kültür envanterini oluşturarak Türk kültürünü dünyaya yamak için 2023 hedefine kilitlendiklerini söyledi. Prof. Dr. Çarıkçı, SDÜ’nün kırmızı çizgisinin ise “kalite” olduğuna işaret etti.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ KALİTE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden SDÜ Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Demokrat Gazetesi’nden Hasan Özbek’e konuştu. İkinci dönemin şifrelerini Demokrat’a anlatan Prof. Dr. Çarıkçı “Bizim kırmızı çizgimiz, eğitimde kalite düzeyini her geçen gün biraz daha artırmaktır. Akademik eğitimde çıtayı yükseltmek, bu memlekete yapabileceğimiz en önemli hizmetlerin başında geliyor. Bu bakış açısı ile görevimizin başındayız” dedi.

HEDEF: BÜYÜK ÜNİVERSİTE
Özel sektörle beraber hareket ederek, Isparta’nın marka değerlerini geliştirmek, yeni marka değerleri kazanılmasına liderlik etmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Prof. Dr. Çarıkçı, “Bu anlamda orta derecede teknokrat sayısını artırmak, laboratuar sayılarını artırmak zorundayız. Hedefimiz büyük bir üniversite olmak. Isparta’nın kültür envanterini çıkarıyoruz. Türk kültürünü dünyaya tanıtmak gibi bir misyonumuz var” diye konuştu.

ISPARTA’NIN YOL HARİKATASINI ÇİZMELİYİZ
2023 ekonomik kalkınma hedeflerine kilitlendiklerini dile getiren Prof. Dr. Çarıkçı, “Isparta’da tüm sektörlerle ilişki kurmak, girdi ve çıktılarını analiz etmek ve Isparta’nın yol haritasını çizmek anlamında önemli görevlerimiz var. Örneğin, üzerinde hassasiyetle durduğumuz kozmetik sanayi konusu var. Kenevir, gül, lavanta gibi değerleri özel sektörle birlikte markalaştırmak, var olan değerleri geliştirmek ve bu anlamda önemli bir alt yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.

ESNAFIMIZA ZARAR VERMEYİZ
SDÜ kampusu içerisine inşa edilen Yaşam Merkezi hakkında da değerlendirmeler yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “Üniversitemiz içinde bizden önce ihalesi yapılmış bir Yaşam Merkezi var. Burada iki firmaya ihale edilmişti. Ancak firmalardan birisi ihaleden vazgeçmişti. Burada makul bir yaşam merkezi oluşacak. Ben bir Ispartalı olarak esnafımıza zarar vermeden, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacındayım. Amacımız bu” dedi.

KONTENJANIMIZIN YÜZDE 94’Ü DOLDU
Yeni eğitim döneminde 7 binin üzerinde kayıt yapıldığını belirten Prof. Dr. Çarıkçı, “Kontenjanlarımızın yüzde 94’ü doldu. Toplamda 40 bin öğrencimiz var” diye bilgi verdi. Açıklamalarında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden de söz eden Prof. Dr. Çarıkçı, Göller bölgesinin en büyük hastanelerinden birisi olan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’mde tüm branşlar mevcut. Burdur, Antalya, Afyon, Uşak gibi illerden hastalar gelmektedir. Spor hekimliği bakımından bölgemizde isim yapmış bir hastane” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.