SDÜ 20’nci Sırada

TÜBİTAK'ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" listesine göre Süleyman Demirel Üniversitesi 20’nci sırada yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2014 12:47
SDÜ 20’nci Sırada

Kısa süre önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından, Girişimci ve yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi açıklandı.

Listede 114 üniversitenin değerlendirmeye alındığı Girişimci ve yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde, üniversiteler bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, iş birliği ve etkileşim, mülkiyet havuzu, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ticarileşme ve ekonomik katkı adı altında belirlenen 23 göstergeye göre sıralandı. 23 göstergeden oluşan endeks listesi, 6 aylık çalışamalrın aynı sıra üniversitelerde yapılan kontrol, değerlendirme ve toplantıların sonuçlarına göre hazırlandığı da kaydedildi. Bu sene 3'ncü defa açıklanan Girişimci ve yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde SDÜ 20’nci sırada yer aldı.

Listede ilk sırayı Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) alırken, ikinciliği Sabancı, üçüncülüğü ise Boğaziçi Üniversitesi aldı.

Konya Selçuk Üniversitesi 10., Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 20., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 42. ve Denizli Pamukkale Üniversitesi 48. sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum