SDÜ 2'ye Bölünmeli... Isparta'ya Yeni Üniversite!

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da ikinci üniversite konusunun ciddi bir şekilde tartışılması gerektiğini belirterek, 70 bin nüfuslu üniversitelerin artık yönetilebilir olduğunu düşünmediğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2014 16:47
SDÜ 2'ye Bölünmeli... Isparta'ya Yeni Üniversite!

Bilgiç, “Üniversiteyi ikiye bölerek, iki üniversitenin de kendi alanlarında ihtisaslaşarak, büyümelerini sağlayacak bir yol haritasını çizmemiz gerekiyor” dedi. AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da 2. Üniversite konusunu yeniden gündeme getirdi. Önümüzdeki süreçte tartışmaya açılması gereken konuların başında ikinci üniversitenin geldiğini belirten Bilgiç, “Ben önümüzdeki süreçte 70-90 bin nüfuslu üniversitelerin yönetilebilir ve çevrilebilir olduğunu düşünmüyorum. Üniversiteyi mutlak suretle ikiye bölerek, iki üniversitenin de kendi alanların da ihtisaslaşarak büyümelerine yol alacak bir yol haritasını çizmemiz gerekiyor. Burada sivil toplum örgütlerimize kamuoyu yönetimi noktasında ciddi bir görev düşüyor” dedi.

ISPARTA’NIN 2. ÜNİVERSİTEYİ KALKINDIRACAK GÜCÜ VAR
Öte yandan üniversitenin Isparta için ekonomik açıdan da ne kadar öneme sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) ile Isparta Belediyesi’nin 2013 yılı bütçelerini karşılaştırdı. Bilgiç, şunları söyledi: “Belediyenin bütçesini yanlış hatırlıyor olabilirim ama 2013 yılında gerçekleşen 120 milyon TL civarında. Üniversitenin 2013 yılındaki gerçekleşen bütçesi 247 milyon, merkezi bütçeden gönderilen ve döner sermaye ile 330 milyonluk bir bütçeye sahip yapı görüyorsunuz. Bu yıl üniversiteye merkezi bütçeden aktardığımız kaynak 290 milyon TL’ye yakındır ve bunun 32 milyonu direkt yatırımla ilgili kaynaktır. Ben inanıyorum ki ikinci üniversiteyi Isparta’nın kaldıracak gücü vardır

ÖĞRENCİLER İÇİN ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİR
İlk milletvekili olduğumdan beri şunu söylüyorum; bizim Isparta olarak kültürel, sosyal ve fiziki altyapımız bu kadar öğrenciyi barındırmaya, oları kucaklamaya, onların hak etmiş olduğu hizmeti vermeye müsait değildir. Mutlaka barınma sorununu, sportif, kültürel faaliyetlerini halledecek alanlar ile sosyal alanların Isparta’ya kazandırılması gerekiyor. Öğrencileri anneleri ve babaları bizlere emanet gönderiyor. Bu emanete layıkıyla sahip çıkabilmek için mutlaka altyapıları iyileştirmemiz gerekiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum