SDÜ 9 Ton Bakır Çaldırdı

Süleyman Demirel Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yapılan inşaatın bodrum katına kaldırılan 9 ton bakırın 10 gün kadar önce çalındığı belirtildi.

Yayınlanma:
SDÜ 9 Ton Bakır Çaldırdı

Emniyet Hırsızlık büro amirliği tarafından başlatılan çalışmada binaya 13 kişi tarafından saatler süren bir çalışma ile indirildiği belirtilen 9 ton bakırın hiçbir güvenlik görevlisinin dikkatini çekmeden nasıl çalındığı belirlenmeye çalışılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesinde filmlere konu olacak bir hırsızlık olayı yaşandı. Yaklaşık 10 gün önce yaşanan hırsızlık olayı Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak inşaatına başlanan daha sonra İlahiyat Fakültesine verileceği belirtilen binada yaşandı. Binanın bodrum katında bulunduğu belirtilen tünele konulan yaklaşık 9 ton bakır bir gece vakti kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Binaya 13 kişi tarafından saatler süren bir çalışma sonucu konulan bakırın hiçbir güvenlik görevlisinin dikkatini çekmeden nasıl çalınabildiği ise merak konusu. SDÜ’den çalınan 9 ton bakırın yaklaşık 200 bin TL civarında edeceği belirtiliyor. Bakırı çalan kişilerin kamyon benzeri bir araç kullanmadan bu işi yapamayacağı, bu nedenle üniversiteye giriş ve çıkışlarında dikkat çekmemelerinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Emniyet Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin bakırı çalan kişileri bulabilmek için SDÜ’deki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldığı ifade ediliyor.

Öte yandan benzeri hırsızlık olaylarının yaşanmaması için SDÜ içinde bulunan güvenlik kamera sayısının da artırıldığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum