SDÜ Ailesine 14 Bin 424 Yeni Üye

SDÜ Ailesine 14 Bin 424 Yeni Üye

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2017 16:59
SDÜ Ailesine 14 Bin 424 Yeni Üye

ÖSYS sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesi’nin programlarına yerleştirilme hakkı kazanan çiçeği burnundaki öğrenciler kayıt yaptırmaya devam ediyor. Kayıtlar, 18 Ağustos Cuma günü sona erecek. SDÜ ailesine yeni dâhil olan öğrenciler heyecan ve mutluluklarını paylaştılar.

 

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi Bölümü’ne kayıt yaptıran Görkem İncekara, ilk tercihine yerleştiği için büyük mutluluk duyduğunu söylüyor. Tercih öncesi SDÜ’nün tüm yapılarını detaylı şekilde incelediğini belirten Görkem İncekara, “Söke doğumluyum. SDÜ’den mezun olanların akademik camiadan sanata; spordan siyasete; tıptan bilimsel çalışmalara kadar hayatın her alanında çok başarılı kişiler yetiştirdiğini öğrendim. Eğitim altyapısı ve akademisyen kalitesinin yanı sıra SDÜ yerleşkelerinin sosyal- kültürel ve sanatsal açıdan yeterli olduğunu okudum. Kütüphanenin imkânlarının çok olduğunu izledim. Avrupa’nın en zengin ilk 30 kütüphanesi içerisinde olduğunu biliyorum. Tüm bu bilgileri kayıt için geldiğimde de gözlemledim. Buradan tam donanımlı şekilde mezun olup insanlara, ülkeme faydalı olmak istiyorum” diyor.

-Formasyon hakkı verildiği için seçtim

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’ne kayıt hakkı kazanan Hamide Coşkun da tercih öncesi üniversiteler hakkında araştırma yaptığını söyledi. Afyon doğumlu olan Hamide Coşkun, SDÜ’yü tercih etmesindeki en önemli unsurlardan birinin de ‘formasyon’ imkânı tanınması olduğunu söyledi. 4 yıllık eğitimin ardından formasyon alıp öğretmen olmak istediğini belirten Coşkun duygularını da şöyle paylaştı:  “Yakın kent olduğu için daha önce Isparta’yı ve SDÜ’yü görmüştüm. Matematiği çok seviyorum. Güzel bir yükseköğretim hayatı geçirmeyi umut ediyorum. Heyecanlıyım. SDÜ’yü de gözlemlediğim unsurları ile beğendim, etkileyici buldum.”  

-Tüm beklentilerimi karşılayacağını düşünüyorum

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kayıt yaptıran Gaye Öztürk de ailesi ile birlikte kayıt sırasında sevincini bizimle paylaştı.  Antalya’dan geldiklerini belirten Gaye Coşkun, Türk Dili ve Edebiyatı’nı ve SDÜ’yü severek seçtiğini söyledi. SDÜ yerleşkesini beğendiğini kaydeden Gaye Coşkun, ilk izlenimini de şöyle paylaştı: “Yerleşkeyi beğendim. 4 yılımı geçireceğim üniversitede eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal imkânların beklentilerimi karşılayabileceğini düşünüyorum.”

-Tercih öncesi üniversiteleri çok araştırdım

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’ne kayıt hakkı kazanan Muhlis Şanlı da kariyerine yönelik önemli planlarının olduğunu; eğitim- öğretim hayatı boyunca bunları karşılayabilecek bir yapı ile karşılaşmayı umut ettiğini ifade etti. Maliye bölümünü severek, isteyerek seçtiğini, tercih öncesinde birçok üniversiteyi bu açıdan detaylı bir şekilde araştırdığını belirten Muhlis Şanlı, “SDÜ’ye kayıt hakkı kazandım. Mutluyum. Gelecek için güzel planlar yapıyorum. Kariyerim için farklı kurslara katılacağım. Ayrıca öğrenci kulüplerinde de çok aktif görev alacağım” diyor. 

 

-SDÜ Ailesine 14 Bin 424 Yeni Üye

SDÜ’deki toplam 20 bin 416 kontenjana ise 14.424 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin lisans düzeyindeki 7.539 kontenjanına 7.020 öğrenci yerleşti ve doluluk oranı Türkiye ortalamasını yakalayarak %93.20 oldu. 11 fakülte ise %100 doluluk oranı ile büyük bir başarı sergiledi. Kayıtlar 18 Ağustos Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.