SDÜ Akut İstanbul Zirvesine Katıldı

AKUT Isparta birimi bünyesinde oluşturulan Süleyman Demirel Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu, “AKUT Öğrenci Toplulukları Zirvesi”ne katıldı.

Yayınlanma:
SDÜ Akut İstanbul Zirvesine Katıldı

AKUT Isparta birimi bünyesinde oluşturulan Süleyman Demirel Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu, “AKUT Öğrenci Toplulukları Zirvesi”ne katıldı.

11 Üniversitenin Öğrenci Topluluğunu bir araya getiren zirve, 15- 17 Nisan 2011 tarihleri arasında Işık Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SDÜ AKUT Topluluğu’nu temsilen Ömer Faruk Akçay ve Bahadır Bekar’ın katıldığı zirvede konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, "Yaklaşık 15 üniversitede çalışmalarını sürdüren AKUT öğrenci topluluklarımızla birlikte ülkemize karşı sorumluluklarımızı, kan bağışı ve organ bağışı kampanyaları, ilk ve orta öğretim kurumlarında afetler ve depremler konularında toplum bilinçlendirme çalışmaları, yoksul bölgelerdeki okullar için kitap ve kırtasiye yardımları, çevre ve çöp temizlikleri ve huzurevi ziyaretleri gibi çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Henüz yeni oluşturulan Isparta AKUT Birimi SDÜ Öğrenci Topluluğu, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

Proje kapsamında, 24 Nisan 2011 tarihinde düzenlenen ALES’te ÖSYM tarafından dağıtılan sınav kırtasiye malzemeleri (Kalem+Silgi+kalemtıraş) ihtiyacı olan köy okullarına ulaştırmak için toplandı. Daha önce YGS ve ÜDS’de de gerçekleştirilen kampanyada yaklaşık 6000 adet kalem, 3000 adet silgi ve kalemtıraş köy çocuklarına dağıtıldı.

AKUT Isparta ekibi, büyük beğeni toplayan bu kampanyanın ülke genelinde yayılabilmesi için projenin koordinatörlüğünü üstlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.