SDÜ AVM Mi Yapıyor?

Kamuoyunda 2 bin kişilik öğrenci apartı için diye bilinen ihalenin detayları ortaya çıktıkça Ispartalıların konuyla ilgili rahatsızlığı da artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2013 21:04
SDÜ AVM Mi Yapıyor?

Daha önce Gül Vadisi projenin içerisine sıkıştırılan 57 dükkanlık AVM, şimdi de Apartların içerisine sıkıştırıldı. İddiaya göre Rektör SDÜ kapüsüne IYAŞ AVM’den daha büyük bir yaşam merkezi kuracak.

Her açıdan kamuoyunun tepkisini çeken SDÜ’nün ‘İrtifak Hakkı Tesisi İhalesi’nin detayları ortaya çıktıkça Ispartalıların da tepkisi artmaya devam ediyor.

Ajans32’ye konuyla ilgili tepkilerini dile getiren Ispartalılar ihalenin sessiz sedasız yapılmasından, ihale ilanının içeriğinin gizlenmesinden ve konuyla ilgili SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun tatmin edici bir açıklama yapmamasından rahatsız olduklarını ifade ediyor.

Daha önce Gül Vadisi Projesi’nin içerisine sıkıştırılan 57 dükkanlık AVM (SDÜ yönetimi bunu Yaşam Merkezi diyerek tepkileri yumuşatmaya çalışıyor) şimdi de İrtifak Hakkı Tesisi İhalesi’ne sıkıştırıldı.

Kamuoyunda sadece 2 bin kişilik öğrenci apartı yapılacağı yönünde çıkan haber aslında konuyu yumuşak gösteriyor. SDÜ’nün konuyla ilgili çıktığı ihale ilanı teknik terimlerle boğulduğu için ihalenin içeriği de yeterince anlaşılamıyor.

2 bin kişilik öğrenci apartının yanı sıra 57 dükkanlık bir tesisi de inşa ettirmeye hazırlanan SDÜ Rektörü İbicioğlu, bu dükkanların Ispartalılar tarafından işletileceğini ileri sürüyor. Oysa kampuste bugüne kadar kantin ve fotokopi ihalelerini genel olarak yabancılar aldı. Hastane Bahçesindeki kafe ve market İskenderunlu işletmeciye, Diş Hekimliği Fakültesi Kantini ile MYO kantini Adanalı işletmeciye, Hukuk Fakültesi Kantini Kahramanmaraşlı işletmeciye….. liste uzayıp gidiyor. Hal böyle olunca Ispartalıların tepkisi de giderek artıyor.

Şimdi biz de Ajans32 olarak SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na soruyoruz;

“SDÜ kampusüne yapacağınız 2 bin kişilik öğrenci apartı projesinin içerisinde bir de AVM var mı?

“Sıkça dile getirdiğiniz Yaşam Merkezi ile AVM arasında ne fark var?”

“SDÜ kampusüne yapılacak olan 2 bin kişilik öğrenci apartına monte edeceğiniz 57 dükkanı kim işletecek?”

“Bu dükkanlarla ilgili Adanalı bazı işletmecilere söz verdiniz mi?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum