SDÜ Beldelerde Bölüm Açacak

Isparta’nın tüm ilçelerinde meslek yüksekokulu bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi, şimdi de beldelerde programlar açmak için harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 12:56
SDÜ Beldelerde Bölüm Açacak

Gerek akademik gerekse sektörel bilgi ve donanıma sahip eğitmen kadrosuna ve günü yakalayan eğitim programlarına sahip Süleyman Demirel Üniversitesi, ilçelerde açtığı bölümlerle öğrencilerine mesleki eğitimde gereken donanımı kazandırmaya devam ediyor.

Girişimci ve halkla bütünleşen üniversite olmanın önemli eylemlerinden birini daha gerçekleştiren SDÜ, bir ilke daha imza atarak Senirkent’e bağlı Büyükkabaca Beldesinde bölümler açmayı planlıyor.

Bu kapsamda, Senirkent Meslek Yüksekokuluna açılması planlanan yeni bölümler hakkında görüş bildirmek amacıyla Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Açılması planlanan bölümlerle, ilim şehri Isparta’ya katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, beldeye yüksekokul eğitimi imkanı sağlayacak olan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve üniversite yönetimine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Rektör İbicioğlu ise konuşmasında, Türkiye’nin 21. Yüzyılda kendisinden beklenen rolü oynayabilmesi için bilimsel, teknolojik ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek ve ilerleyen Türkiye’ye destek vermek gerektiğini, bu çerçevede SDÜ olarak birçok ilçede meslek yüksekokulu ve farklı bölümler açıldığını dile getirdi. Köklü bir geçmişe sahip olan, ekonomik ve sosyal anlamda Türkiye’ye ve Isparta’ya katkı sağlayan Büyükkabaca Beldesine belirli bölümleri kazandırmak istediklerini ifade eden İbicioğlu, “Belde, sahip olduğu birikim ve halkıyla bu bölümleri hak ediyor. Bununla beraber sahip olduğu ziraat potansiyelini ülke ekonomisine kazandırmada önemli fırsatlar yakalayacak.” dedi.

SDÜ’ nün öğrenci potansiyeli ve öğretim elemanı kadrosuyla ülkenin yararına hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen İbicioğlu, Eğirdir Gölü kenarında bulunan beldenin sahip olduğu zirai alanlar, imkanlar ve yetiştirdiği ürünlerle stratejik bir öneme sahip olduğunu da söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.