Sdü Bilimsel Projelere 1 Milyon Lira Dağıtacak

SDÜ kuruluşunun 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 16-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Bilim ve Bahar Şenliği'nde düzenlenecek proje yarışmalarında dereceye girenlere toplam 1 milyon lira ödül verilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2012 12:29
Sdü Bilimsel Projelere 1 Milyon Lira Dağıtacak

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen bahar şenliğini, bu yıl Bilim ve Bahar Şenliği olarak düzenleyeceklerini söyledi. İbicioğlu, "Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek 5 kategoride 12 dalda yarışma düzenleyip, yarışmalarda başarılı olacaklara 1 milyon lira ödül dağıtacağız" dedi.

1 milyon lirayı sponsorlar ve iş adamlarının desteğiyle sağlayacaklarını ifade eden İbicioğlu, "Bu Türkiye'de bir ilk. Biz üniversite olarak bahane üretmeyiz. Bu çalışmayla tek bir teknoloji projesini dahi hayata geçirebilsek Türkiye'nin kaderinde çok önemli bir etkiye sahip olabiliriz" diye konuştu.

Yarışmalarla insanlardaki girişimcilik ve beceri ruhunu ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'de uygulamaya dönebilecek bilimsel çalışmaları desteklemek istediklerini söyledi.

Proje yarışmalarının herkese açık olduğunu anlatan İbicioğlu, şenlikler boyunca farklı alanlarda sosyal ve sportif aktivitelerin düzenleneceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.