SDÜ Bir Yılda 15 Sıra Yükseldi

SDÜ Bir Yılda 15 Sıra Yükseldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2019 13:27
SDÜ Bir Yılda 15 Sıra Yükseldi

Süleyman Demirel Üniversitesi, "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde 30’uncu sıraya yükseldi. Bir önceki yıl 45’inci sırada yer alan SDÜ 15 sıra yükselerek 30’uncu sırada yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonucunda 164 üniversite yar aldı. Endeksin oluşturulmasında üniversitelerin yalnızca girişimcilik ve yenilikçilik performanslarının dikkate alındığını açıklayan Bakan Varank, “Öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 164 üniversitemizden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti 9 aylık yoğun ve titiz bir çalışmayla değerlendirilmiştir.” diye konuştu. Bu seneki endekste, ‘bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği’, ‘fikri mülkiyet havuzu’, ‘işbirliği ve etkileşim’ ile ‘ekonomik katkı ve ticarileşme’ olmak üzere dört boyutta 19 göstergeye göre sıralamanın yapıldığına dikkati çeken Bakan Varank, “TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen bu çalışmaya, 247 kurum katkılarını sunmuştur." dedi.

164 devlet üniversitesinin dahil edildiği endeks sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesi belirlenen 19 göstergeye göre 43.36 puanla 30’uncu sırada yer aldı. 2017 yılı endeks sonuçlarına göre 45’inci sırada yer alan üniversitemiz, 2018 yılında 15 sıra yükselerek 30’uncu oldu.

“Güçlü Türkiye için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim”
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker H. Çarıkçı konuya ilişkin twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “TÜBİTAK tarafından hazırlanan “2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sonuçları açıklanmış. 2017 yılında 45’inci sırada yer alan üniversitemiz 15 sıra atlayarak 30’uncu sıraya yükselmiştir. Kuşkusuz bu sonuç ülkemizin kalkınması için fedakarca gayret gösteren akademisyenlerimiz ve girişimcilerimiz sayesinde ortaya çıkmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak yenilikçilik ile iş dünyasını buluşturma çabamız artarak devam edecektir. Bu başarıya ulaşmamıza katkı sağlayan ve güçlü Türkiye için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum