SDÜ Canlıdan Canlıya Nakle Hazırlanıyor

SDÜ Canlıdan Canlıya Nakle Hazırlanıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2016 16:59
SDÜ Canlıdan Canlıya Nakle Hazırlanıyor

SDÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, organ nakil merkezinde bugüne kadar beyin ölümü gerçekleşmiş hastalardan alınan organlarla dört böbrek, iki karaciğer nakli yapıldığını söyleyerek “Şimdiye kadar yaptığımız işlemler bize güven verdi. Önümüzdeki hafta bir tane canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız” dedi.

SDÜ Organ Nakil Merkezinde bugüne kadar yapılan organ nakilleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bugüne kadar 6 nakil yapıldığı ve tamamının başarılı olarak sonuçlandığına dikkat çekildi ve yeni hedefler anlatıldı.
4 BÖBREK 2 KARACİĞER
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Yıldırım, Organ nakli konusunda SDÜ’nün büyük başarılarının olduğunu belirterek, toplamda 6 organ nakli yapıldığını söyledi. Başhekim Yıldırım, “Organ nakil merkezimizin son 3 hafta içerisinde yaptığı 2 organ naklini duyurmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Birisi karaciğer nakli olan hastamız. Yaklaşık 25 gün önce karaciğeri nakledildi. Şu anda hastamız gayet sağlıklı. Bizimde bu karaciğer naklinden sonra ikinci karaciğer naklimiz oldu hastanemizde. Birde böbrek naklimiz var. Bir hafta öce hastamıza nakledildi. Oda şu anda gayet sağlıklı bir durumda. Toplamda 4 böbrek 2 karaciğer nakli yapıldı. Hepsi de sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Bu konudaki teknik detayları size Mahmut Bülbül hocamız verecek. Büyüyerek hızlanarak emekleme ile başladık. İnşallah hızlanarak gideceğiz” dedi.
HEDEF CANLIDAN CANLIYA NAKİL
SDÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, SDÜ Tıp Fakültesi’nde organ nakli ekibinin organ nakillerinde iyi işler çıkardığını belirterek, iler ki bir tarihinde canlıdan canlıya organ nakli yapacaklarını duyurdu. Bülbül, “Biz organ nakli ekibi olarak artık kendimizi kendimize yettiğimizi ve bölgeye de hitap ettiğimizi düşünüyoruz. Geldiğimiz noktada yapılmış olan tüm nakil işlemleri sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar hastalarımız. Bu gün de taburculukları yaklaşmış 2 nakil olan hastamızla ilgili sizleri bilgilendirmek amaçlı burada bulunuyoruz. Bir tanesi karaciğer nakli oldu. Artık ölümün eşiğine gelmiş bir hastamızdı. Başarılı bir şekilde nakil yapıldı. Bildiğiniz gibi bize karaciğer dışarıdan geldi. Diğer böbreği de geçen hafta takmıştık. Yaklaşık beş gün kadar önce. Onunda böbreğini beyin ölümü gerçekleşen Burdur’da bir hastamızdan aldık. Bu bakanlığımızın kontrolünde olan bir işlemdir. Vericilerimiz, donörlerimiz yani beyin ölümü gerçekleşen ve de canlı olarak nakil yapılmak üzere verici olan hastalarımızdan da nakil yapma işlemine artık geçiyoruz. Önümüzdeki hafta bir tane canlıdan canlıya böbrek nakli de yapacağız inşallah. Şimdiye kadar yaptığımız işlemler bize güven verdi. Bundan sonra ki nakil işlemlerini de başarılı bir şekilde ekibimizin bu başarılı çalışmaları devam edeceğini Sayın Başhekimimizin de dediği gibi sürdüreceğimize inanıyoruz. Bu güç bizde var çok şükür” şeklinde konuştu.
HER ORGAN BİR HAYAT DEMEKTİR
SDÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, organ bağışının önemini anlatarak, organ bağışının manevi olarak çok önemli bir karar olduğunu ifade etti. Bülbül, “Şimdi organ bağışı çok önemli bir olay. Bu hastalarımıza bağışta bulunan beyin ölümü gerçekleşen donörlerden böbreği ve karaciğeri aldık. Bundan sonrakine de canlıdan inşallah nakil yapacağımızı duyurmuştum. Biz nakil olayında önemsediğimiz tek şey bu organların, özellikle beyin ölümü gerçekleşen insanların bağışta bulunarak yeni bir yaşama hayat vermeleri, yeni bir yaşama yol vermeleridir. Bağışta bulunsunlar diyoruz. Bir organ bir başkasını yaşatmak için veriliyorsa bunun manevi değeri de yüce yaratan katında önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim insanımız böyle mağdur durumdaki rahatsızlık çeken insanlara şifa vermeyi biliyor. Ben bu duyguları hatırlatmak için bahsetmek istedim. Bağışta bulunsunlar. Bir organ bir hayat demektir. Tekrar söylüyorum. Organ bağışı çok önemli. Bağışta bulunulduğu sürece biz de bu işleri yapmaya devam edeceğiz inşallah. Çalışmalarımız devam ediyor. Ben buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum