SDÜ Dinlenme Tesisi Kuracak

SDÜ Yönetimi, Belediye Meclisi’nden sadece TED Isparta Koleji’nin bulunduğu alanın konut alanına dönüştürülmesi talebinde bulunmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2013 14:27
SDÜ Dinlenme Tesisi Kuracak

Rektör Vekili Prof. Dr. Numan Tamer imzasıyla 29 Ocak’ta belediyeye sunulan ve İmar Komisyonu’na havale edilen talep yazısında 2 yerleşke arasında yol üstü tesisi ve akaryakıt istasyonu kurulması için imar değişikliği istendi. Meclis gündemine bu ay gelecek talepte şöyle deniliyor:

“İlimiz Çünür Mahallesi’nde 32-K-2B imar paftasına giren Üniversitemiz doğu yerleşkesinde bulunan ve mülkiyeti üniversitemize ait 16.paftadaki 29 adet parsellerde öncelikle üniversite öğrencilerimizin ulaşım imkanlarını çözecek ‘Öğrenci Ulaşım Merkezi’ yapılması hedeflenmiştir. Üniversite öğrenci mevcudu 60 bin olmuştur.

Bunun 35 bin öğrencisi merkez yerleşkesinde bulunmaktadır. Kampüsümüz İstanbul-Ankara karayolunun her iki tarafına konuşlandırılmıştır. Öğrencilerimizin can güvenliğini sağlayacak şekilde otobüe inip, binmelerini sağlamak için yol kenarına bir mekan yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Aynı zamanda bu kadar öğrencinin biletlerini alabileceği alanların oluşturulması, eşyalarını emanete koyabileceği alanın kurulması, bekleme esnasında yeme-içme, wc ihtiyaçlarını giderebilmesi gibi talepleri yerine getirecek sosyal bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca 6 bin çalışanı olan üniversitemiz personelinin araçlarını yıkama ve yakıt ihtiyacını karşılayacak akaryakıt istasyonu ve yıkama üniteleri kurulması projelendirilecektir.

İlgili parselde konut dışı kentsel çalışm alanı ve akaryakıt-LPG tesis yeri dönüştürülemsi işlemi yapılmasını arz ederiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum