SDÜ Ebru ve Hattat Üstadı Fuat Başar’ı Ağırladı

SDÜ Ebru ve Hattat Üstadı Fuat Başar’ı Ağırladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2015 17:08
SDÜ Ebru ve Hattat Üstadı Fuat Başar’ı Ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi, dünya çapında çok sayıda hattat ve ebru ustası yetiştiren Ebru ve Hattat Üstadı Fuat Başar’ı ağırladı.

“Ustalara Saygı” etkinliği kapsamında Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Üniversitemiz personeli ve öğrencileriyle buluşan Başar, tıp eğitimi alırken ebru ve hat sanatına olan ilgisinin farkına vararak Hat Üstadı Hamit Aytaç’tan hat, ebru üstadı Mustafa Düzgünman’dan da ebru dersi almaya başladığını ifade etti. Hamit Aytaç’ın kişiliğine ve sanatına değinen Başar, yazı gibi dev bir sanatı sırtlanmış ve Osmanlı ile Cumhuriyet arasında köprü olmuş bir usta olduğunu kaydetti.

Bir yol gösterici olmadan yola çıkanların ortada kalacaklarını belirten Başar, “Sanatta mutlaka bir öğretici olmalı. Bu öğretici insana yıllarını kazandırır. Sanat için bir usta bir çırak lazım ve bu alana duyulan aşk lazım. Sanat insanın has bel kaderidir, en iyi arkadaşıdır. Eğitimimiz hangi sahada olursa olsun mutlaka bir sanatla uğraşalım. ” dedi.



Sanatın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Başar, “Sanatımızı geliştirmezsek, sanat kaybolur, biter. Yaptığımız işi en mükemmel şekliyle yapmalıyız. Sanat düzeni ve intizamı gösterir, mantığı da yanında verir.” diye konuştu.

Uluslararası arenada ebru sanatının tanıtımına önemli katkıları bulunan Başar konuşmasının devamında katılımcıların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.