SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Bir İlke İmza Atıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 30 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında bir ilke imza atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2012 21:48
SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Bir İlke İmza Atıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 30 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında bir ilke imza atıyor.

Türk Tiyatrosu'nun önemli isimlerinden olan Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü, SDÜ GSF tarafından ilk kez uluslararası düzeyde festival ve kongre etkinliğine dönüştürülüyor. SDÜ GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Nil Ayçıl, "Bu organizasyon öğrencilerimizden yoğun olarak gelen bir talepti. Dediler ki; bu oyunculuk ödülünü uluslararası bir düzeye taşıyabiliriz. Biz bunu nasıl yapacağımızı bölüm içinde öğrenci ve öğretim elemanlarımızla tartıştık. Gerçekten uluslararası bir festivale dönüştürülebileceğine karar verdik. Bu ilk kez yapılan bir şey ve üniversitemiz bir ilke imza atıyor. Biz bu çalışmamızla Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü'nü gerçekten uluslararası bir düzeye taşımış oluyoruz" dedi.

ISPARTA TİYATROYA DOYACAK

Yrd. Doç. Dr. Nil Ayçıl, konuşmasında, Arda Kanpolat adına düzenlenen ilk Uluslararası Tiyatro Festivali'nde, yurt içi ve yurt dışından pek çok üniversiteden oyuncuların sergileyeceği oyunların izleyiciyle buluşacağını, workshop ve diyalog masası etkinliklerinin düzenleneceğini söyledi.

Yrd.Doç. Dr. Nil Ayçıl, festivalin içinde aynı zamanda Kongre ve Oyunculuk Eğitimi başlıklı bir kongre düzenleneceğini belirterek "Kongrede, içinde biz Türkiye'de tiyatro eğitimi veren kurumların temel sorunları ve çözümleri tartışılacak" dedi

BİR ÇOK KATEGORİDE ÖDÜL

En iyi yabancı kadın ve erkek oyuncular, en iyi yönetmenler ve en iyi oyunlar ile jüri özel ödüllerinin verileceğini belirten Yrd.Doç.Dr. Ayçıl, şunları söyledi: "Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü ise Kanpolat Ailesi tarafından hak eden genç oyunculara bizim ev sahipliğimizle burada verilecek. Biz de burada Kanpolat Ailesi'ni ağırlamaktan gurur duyuyoruz"

KADINA ŞİDDET

Süleyman Demirel Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin de bu festivale 'Kadın Oyunları' isimli tiyatro oyunuyla katıldığını anlatan Öğretim Görevlisi Bülent Özbirgül ise, "Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, DarioFo'nun yazmış olduğu 'Kadın Oyunları'nı sahneliyoruz. Bu oyunu sergilememizdeki amaç dünyada ve özellikle Türkiye'deki kadına karşı her türlü şiddete bir eleştiride bulunmaktır. Tüm Isparta'yı ve tiyatro severleri bu festival ile tüm oyunlarımıza bekliyoruz" dedi.

ARDA KANPOLAT KİMDİR

1979 yılında doğan oyuncu, Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 2002 de Londra Akademisi, Müzik ve Dramatik Sanatlar Bölümünde master yapmak üzere kayıt yaptırdı. Henüz 24 yaşındayken Devlet Tiyatroları kadrosuna giren Arda Kanpolat, Devlet Tiyatrosu tarafından Hamlet rolünü oynamak üzere aldığı davetle Türkiye'ye dönerek oyunda rol aldı. 2004 Mayıs ayında, aldığı bir teklif üzerine yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı başrollerini Oktay Kaynarca ve Hülya Avşar'ın

paylaştığı Kalbin Zamanı adlı bir filmin Pera Palas'taki çekimleri sırasında asansör boşluğunda ölü bulundu. Ailesi tarafından anısını yaşatmak üzere her yıl Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.