SDÜ Hastanesi Organ Naklinde Çıtayı Yükseltti

SDÜ Hastanesi Organ Naklinde Çıtayı Yükseltti

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2015 15:10
SDÜ Hastanesi Organ Naklinde Çıtayı Yükseltti

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezinde iki böbrek naklinden sonra ilk kezkaraciğer nakli yapıldı. Organ nakil ekibi, 8 saatlik bir çalışma sonucunda karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Mustafa Karataş’a (46) Antalya’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan karaciğeri nakletmeyi başardı. Yoğun bakımda tedavisi süren hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, SDÜ Hastanesi çalışanları olarak gelinen noktadan gurur duyduklarını belirterek, "Yapılan işlem kolay değil. Bugünse arzu ettiğimiz noktaya geldik. Artık canlı hastadan canlı hastaya nakil yapabilecek konumdayız. Yapılan son karaciğer nakliyle SDÜ Hastanesi birinci ligden süper lige çıktı" dedi.

Karaciğer naklinin gerçekleşmesinde emeği olan Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu ise 8 saat süren bir operasyonun ardından karaciğer naklinin gerçekleştiğini, yoğun bakımdaki hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Hem böbrek hem karaciğer nakli yapabilen Türkiye’de 35 nakil merkezinden biri haline geldiklerini ileten Sabuncuoğlu, bu konuda artık bir üst seviyede olduklarını belirtti.

SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı da, süreklilik açısından ekibe verilen desteği önemsediklerini belirterek, "Bu süreçte herhangi bir çatlak oluşsa başarılı olamazdık. Bundan sonra operasyonlar daha çok olacaktır. Bize düşen görev her türlü kadrosal ve teknik araç desteğini vermek. Tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum