SDÜ Hastanesi'nde Randevu Çilesi

Sağlık Turizmi’nin merkezi olmaya çalışan SDÜ Tıp Fakültesi’nde randevu sisteminin kliniklere göre değişmesi vatandaşı çileden çıkardı. Oysa Antalya ve Afyonkarahisar’da tüm kliniklerde randevu sistemi geçerli.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Kasım 2014 16:04
SDÜ Hastanesi'nde Randevu Çilesi

Son dönemde bazı olaylarla gündeme gelen SDÜ, bu kez Araştırma ve Uygulama Hastanesi’yle gündemde. Konu; Randevu sistemi. Tıp Fakültesi’ne tedavi olmaya giden hastaların bazıları bu sistemden faydalanırken bazıları ise eski usül sıra sistemiyle tedavi olmaya çalışıyor. Sırayla tedavi olmaya çalışan hastalar ise durumdan oldukça rahatsız.

İNTERNET SİTESİNDE DE RANDEVU SİSTEMİ BULUNMUYOR
Örneğin göz polikliniği. Bu klinikte tedavi olmak isteyen vatandaşlar sıra sistemini kullanıyor. Bunu ise vatandaşın çoğu bilmiyor. Çünkü internet adresinde randevu sistemine ait herhangi bir bilgi yok. Ancak bir şekilde hastane ile iletişime geçildiğinde randevu sisteminin bazı polikliniklerde geçerli olduğu bilgisi alınıyor. O polikliniklerin ise ücretli olduğu ileri sürülüyor.

SABAH GİRİP AKŞAM ÇIKIYORUZ
Bu bilgiler ışığında geçtiğimiz gün göz polikliniğini kullanmak isteyen bir vatandaş saat 08.30 sularında hastaneye vardığını ve tedavisini olup çıktığında saatin 16.30 olduğunu ileri sürdü. Tedavi olmak için sıra beklediğini bildiren vatandaş o günü hatırlamak bile istemediğini bildirdi.

PEKİ, KOMŞULARIMIZDA DURUM NASIL?
Öte yandan komşularımız Antalya ve Afyonkarahisar’daki Tıp Fakültelerinde randevu sistemi her poliklinikte uygulanıyor. Hatta internet adreslerinde randevu merkezi bile oluşturulmuş durumda. Ancak ne yazkı ki Isparta için aynı durum söz konusu değil.

RANDEVU SİSTEMİ KAN KAYBETTİRİYOR
Komşularımızdaki bu hizmet Ispartalıları da kendine çekmeye başladı. Çünkü randevu sistemiyle beklemekten kurtulan vatandaşlar mesafe tanımaksızın 1,5-2 saat uzaklıktaki komuşlarımızı tercih ediyor. Bunun yanında il dışından SDÜ Tıp Fakültesine gelmek isteyen vatandaşların sayısında da ciddi azalma olduğu ileri sürüldü. Çoğu hasta Isparta’ya gelip sıra gelmediği için tedavi olamadan gittiği iddia edildi. Vatandaşlar SDÜ yönetiminden bu durumun düzeltilmesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum