SDÜ Hastanesinden Büyük Başarı

SDÜ Hastanesinden Büyük Başarı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2019 11:45
SDÜ Hastanesinden Büyük Başarı

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, pankreasında kitle tespit edilen hasta, dünya literatüründe ikinci kez yapılan 'Laparoskopik Appleby' ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Çetin, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu ile Dr. öğretim görevlileri İsmail Zihni, Girayhan Çelik ve İsa Sözen ameliyatla ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Recep Çetin, bugüne kadar dünyada sadece 1 kez denenmiş olan 'Laparoskopik Appleby' adı verilen bu operasyonda, dalak, mide ve pankreasın tamamına yakınının çıkarıldığını ve hastanın sağlıkla taburcu edildiğini ifade etti.

SDÜ HASTANESİ REFERANS HASTANE
Prof. Dr. Recep Çetin, alanlarındaki tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve en güncel yöntemlerle tedavilerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

HASTA SAĞLIKLA TABURCU EDİLDİ
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Zafer Sabuncuoğlu, karın ağrısı şikayetiyle gelen hastaya yapılan ameliyatla ilgili bilgi vererek, “Laparoskopik yöntemle gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat ikinci kez SDÜ hastanesinde gerçekleştirildi ve hastamızın sağlık durumu gayet iyi” dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; “Günümüzde artık tüm dünyada yapılan ameliyatlar laparoskopik olarak adlandırdığımız kapalı yöntemle yapılma eğilimindedir. Bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonrasında hastalar ameliyat sonrası daha az ağrı duymakta, günlük hayata daha erken dönmektedir ve hastalarda kozmetik olarak da büyük bir ameliyat kesisi izi yerine yaklaşık 1’er cm’lik birkaç adet kesi izi bulunmaktadır. Bugün bu toplantıyı yapma nedenimiz literatürde daha önce dünyada açık olarak toplam 20 civarında, laparoskopik olarak ise sadece 1 kez yapılmış olan bir ameliyatın kliniğimizde yapılmış olmasının mutluluğunu ve gururunu sizlerle paylaşmak istememizdir. Kliniğimize karın ağrısı ve şişkinlik şikayetleriyle başvuran 57 yaşındaki kadın hastamıza yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın pankreasında karın içi organları besleyen büyük damarları da tutmuş olan 7 cm’lik kitle saptandı. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra ameliyata alınan hastamıza daha önce dünyada 1 kez yapılmış olan Laparoskopik Appleby (Dalak+Midenin Tamamı+Pankreasın Tamamına Yakınının Çıkarılması) operasyonu sayılı merkezlerde yapılabilen ileri laparoskopik tekniklerle başarıyla uygulandı. Hastamız herhangi problem yaşanmadan ameliyat sonrası 11. günde şifa ile taburcu edildi. Yaptığımız bu ameliyatı 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalyada düzenlenen 14. Türk Hepato Pankreato Biliyer Cerrahi Kogresinde video sunum olarak sunduk. Bu sunumla kongrede tüm Türkiye’den gelen katılımcıların dikkatini çekip takdirini kazanarak en iyi video sunum ödülüne layık görüldük. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği olarak hedefimiz dünya cerrahi camiasındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip edip ameliyatlarımızı en güncel yöntemlerle yaparak hastalarımıza en iyi şekilde fayda sağlamaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.