SDÜ Hastenesine İki Yeni Birim

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Ek Poliklinik Binası ve Onkoloji Merkezi Radyoterapi Ünitesinin açılışı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2011 16:01
SDÜ Hastenesine  İki Yeni Birim

Vali Memduh Oğuz, Isparta Milletvekilleri, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları, dekanlar, Hastane Başhekimi, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, Türkiye’nin en modern, en gelişmiş, en büyük onkoloji merkezinin açılmakta olduğunu, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yaptığı yatırımlarla sağlık alanında da örnek bir kurum olduğunu belirterek,“Halkıyla bütünleşmiş bir hastane olarak hizmet yarışında biz de varız ve son derece iddialıyız” dedi.

Daha sonra konuşan Rektör İbicioğlu ise “Bugün SDÜ’nün markalaşma sürecinde önemli bir kilometre taşında bulunmaktayız. Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılıma paralel olarak SDÜ de yürüyüşüne devam etmektedir. 50 binin üzerindeki öğrenci sayımızla öne çıkmanın ötesinde, niteliklerimizle öne çıkmalıyız. Halkımızın artık büyük şehirlere gitmeden hastanemizden yararlanabilecek.”dedi.

SDÜ’nün hem araştırma geliştirme hem tedavi hem de anlayış boyutunda öncülük yaptığını belirten İbicioğlu, yatırımları ile üniversitemize destek veren Sayın Başbakanımıza, Hükümet üyelerine, Bürokratlara ve Isparta Halkı ile SDÜ ‘nün akademik ve idari personeline teşekkürlerini sundu.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, SDÜ’nün 50.000 üzerindeki öğrencisi, fakülte, yüksekokul ve enstitüleri ile Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olduğunu belirtti. Arınç, “ SDÜ haklı bir şöhrete sahip, buradaki doktorlarımız, öğretim üyelerimiz, sağlık elemanlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Sağlıkta önemli bir adım daha atılıyor” dedi. Yeni açılan bölümün hem Isparta’nın hem de üniversitenin gelişimi için önemli olduğunu belirten Arınç, SDÜ’nün geldiği noktayı yeni açılan tesislerle değerlendirmek gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.