SDÜ 'Helal Gıda' Sertifikası Verecek

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu tarafından, Üniversite bünyesinde "İslami Ürünler ve Hizmetler Sertifikalama Enstitüsü" kurulması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Yayınlanma:
SDÜ 'Helal Gıda' Sertifikası Verecek

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu tarafından, Üniversite bünyesinde "İslami Ürünler ve Hizmetler Sertifikalama Enstitüsü" kurulması yönünde çalışmalar yapılıyor. Hazırlanan dosya, YÖK'e gönderildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada talep edilen malların insanların inançlarından etkilendiğini, kıyafetlerin, gıda ihtiyaçlarının inançlara göre farklılık gösterdiğini söyledi.

Dünya çapında yapılan araştırmalara göre de, gelecek yıllarda Müslüman sayısının 1 milyar 800 milyonları bulacağını belirten İbicioğlu, son yıllarda da "helal gıda" kavramının gündeme geldiğini hatırlattı.

SDÜ bünyesinde "İslami Ürünler ve Hizmetler Sertifikalama Enstitüsü" kurulması yönünde bir adım attıklarını kaydeden İbicioğlu, "Dünyada helal gıda, helal hizmet, helal kozmetik gibi, her alanda helal pazarının oluşturduğu yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir pasta var. Bu işe el attığımızda, bu otomatikman Türkiye'nin ihracatına, ithalatına, dünyadaki tüm aktivitelere yansıyacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.