SDÜ Hukuk Fakültesinin Temeli Atıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde yapılacak olan Hukuk Fakültesi Binası'nın temel atma töreni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası önünde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2010 18:04
SDÜ Hukuk Fakültesinin Temeli Atıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde yapılacak olan Hukuk Fakültesi Binası'nın temel atma töreni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası önünde gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan, "Temmuz 2008’de kurulan Hukuk Fakültesi, 2009 yılında 100 öğrenci ile eğitim öğretime başlayıp bugün 208 öğrencisiyle faaliyetlerine devam ediyor. İyi bir hukuk öğretimi için öğretim üyesi arkadaşlarım ve idari personelle birlikte yoğun gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerin sonucu olarak fakültemiz, bu yıl üniversite yerleştirme sınavlarında yoğun talep görmüş, taban puanlarımız geçen yıla göre önemli oranda artmıştır. Bizi mutlu eden bir diğer ileri adım da yüksek lisans programımızın açılması ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıdır. Öğretim alanındaki bu hızlı gelişimimize paralel olarak yakın bir zamanda fakültemiz bünyesinde akademik çalışmalar yapacak ve eğitim öğretime katkıda bulunacak araştırma görevlileri alacağız.”dedi.

Eğitim öğretim faaliyetlerini İİBF binası içinde gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Turhan şunları kaydetti: “Öğrencilerimize daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek için kontenjan olarak bize verilen 100 öğrenciyi iki şubeye ayırarak 50’şer kişilik sınıflar oluşturduk. Ancak yakın bir gelecekte bize tahsis edilen mekan ve sınıflar da yetersiz hale gelecek. Kaliteli bir öğretimin devam ettirilebilmesi için fakülte binamızın mümkün olduğunca kısa sürede tamamlanması hayati önem taşıyor. Üniversitemiz ve fakültemizden desteklerini esirgemeyen Ispartalı hayırseverlerin bunu da kısa bir sürede başaracağından eminim. Isparta halkının üniversitemize katkısını sembolize edecek ve geleceğin hakimleri, savcıları, avukatları ile diğer hukukçularını yetiştirecek binamızın yapımına katkıda bulunan ve katkıda bulunacak olan herkese teşekkür ediyorum."

Daha sonra birlik olmanın mutluluğunu yaşamaya ve SDÜ’ ye ait Hukuk Fakültesi’nin temelini atmaya hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan İnşaat Yaptırma Komitesi Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Ispartalılar adına Hukuk Fakültesi binasının yapımını üstlendik. Bu yatırımla ailesine, devletine ve milletine yararlı nice hukuk adamları yetişecek. Fakültenin kurulması ve gelişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Okulumuz, devlete millete hayırlı olsun.”dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Ispartalı hayırseverlerle böyle bir inşaatı yaptırmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek; "Okul yaptırmak büyük bir onur, yardım yapmanın erdemine ulaşmış olan Ispartalı hayırseverlerin bu fakültenin inşaatını da en yakın zamanda tamamlayacaklarına inanıyorum."dedi.

SDÜ’ nün evrimini iyi bildiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “SDÜ, ilk kurulduğunda bu noktaya geleceğini kimse tahmin edemezdi. Ancak SDÜ, hızla gelişerek bugün büyük üniversiteler arasında yerini aldı. Üniversitemiz şehrimizin gözü, sevinçle üniversitemizi desteklemek istiyorum. Hukuk Fakültesi binasının yapımında katkıda bulunan ve bulunacak herkese çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Törende son olarak konuşan Isparta Valisi Ali Haydar Öner şunları söyledi:“ Bugün gerçekleştirdiğimiz temel atma töreninde sizlerle bu sevinci paylaşmanın huzurunu yaşıyorum. Üniversitelerde en çok aranılan önemli kurumların başında gelen hukuk fakülteleri akademisyenleriyle de bulunduğu bölgeye büyük katkı sağlar. Bu fakültede yetişenler gerek savcı gerek hakim gerekse de noter olsun joker bir branşın elemanlarıdır.”


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum