SDÜ Hukuk Müşavirliği Cevap Verdi

Ajans32’nin 10 Aralık 2014 tarihinde bir başka haber sitesini kaynak göstererek okuyucularıyla paylaştığı “SDÜ’de Adrese Teslim İhale İddiası” başlıklı habere SDÜ Hukuk Müşavirliği’nden cevap geldi. İşte o tekzip metni…

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2014 16:49
SDÜ Hukuk Müşavirliği Cevap Verdi

İnternet sitenizin 10.12.2014 tarihli sayısında yayımlanan “SDÜ’de Adrese Teslim İhale İddiası” başlığıyla yayımlanan haber, gerçeği yansıtmayan, dayanaksız ve iftira niteliğinde bir haber olmakla birlikte; kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi açısından işbu tekzip metnin kaleme alınması zorunluluğu doğmuştur.

Üniversitemiz Barı yerleşkesinde yer alan Çay Kahve Kek Simit isimli kantin işletmesi için 2886 sayılı Devlet İhale Yasası hükümleri uyarınca ihaleye çıkılmış; yapılan ihale, gerek başvuruların alınması ve gerekse de ihalenin yapılıp sonuçlandırılması açısından tamamen usul ve yasaya uygun olarak sonuçlandırılmıştır. İhaleye katılabilmenin temel koşulu, ihaleye başvuru tarihlerinde istenilen evraklarla birlikte kuruma yazılı olarak başvurmaktır. Bunun dışında yani, süresinde başvurmayan ya da istenilen evraklarla kuruma yazılı başvuruda bulunmayan katılımcıların hangi sebeple olursa olsun başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Haberde ismi geçen kantin ihalesinde kazanan firma da süresinde ve istenilen evraklarla kuruma yazılı başvuruda bulunmuş ve rekabet koşullarının tam olarak sağlandığı bir ihale sonucunda da ekonomik açıdan en avantajlı gözüken firma olarak ihale üzerinde bırakılmıştır. Dolayısıyla, aksi yönde yapılan haberde belirtildiği gibi, ihaleyi alan firmanın süresinde başvurmamasına karşın ihaleyi kazandığı yönündeki iddia hiçbir gerekçeye dayanmayan ve asılsız bir haberdir. Kaldı ki, söz konusu ihaleye ilişkin olarak devam etmekte olan ceza davasının kapsamı da düşünüldüğünde, şu aşamada başkaca bir hususa değinilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.