SDÜ İçin Çok Çaba Sarf Ediyor

SDÜ Endüstri ve Kalite Kulübünce düzenlenen 5. kariyer günlerine katılmak üzere ilimize gelen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
SDÜ İçin Çok Çaba Sarf Ediyor

Isparta’yı ziyaret etmekten ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileriyle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç; “Sayın Valimizi bu vesileyle çok daha yakından tanıdım ve nasıl bir kültür adamı olduğunu gördüm.

Isparta için, Süleyman Demirel Üniversitesi için bir şeyler yapabilmek adına ne kadar çok çaba sarf ettiğini bizzat müşahede ettim. Sayın Valimize ilim âlemine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Sabah Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileriyle birlikteydik. Onların gözündeki pırıltıyı görmek, ileriye güvenle bakan ışığı görmek beni çok mutlu etti. Isparta şehri ile Süleyman Demirel Üniversitesi bir bütün halinde beraberce çok güzel işler yapmışlar. İnşallah başta Sayın Valim olmak üzere bu şehrin gelişimine, bu ülkenin gelişimine katkı yapanlara Allah sağlıklı uzun ömürler versin” dedi.

Gençlere yararlı olmak adına Isparta’ya gelen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür eden Vali Memduh Oğuz ise, bu buluşmadan İlim Şehri Isparta’nın kazandığını belirterek iki il arasındaki münasebetlerinde artacağını kaydetti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Biz değerli rektörümüzde hem hizmet aşkını, insana hizmet aşkını geniş anlamda gördük hem de çok yüksek seviyede bir ilim insanı olduğunu gördük. O bakımdan bu ziyaretten vilayetimiz kazanmıştır, İlim Şehri Isparta kazanmıştır. İlim şehrinde bir âlime hanımın, âlim bir kişinin bulunması Isparta’mıza kazandırmıştır.

Modern dünyada şehirler ve üniversiteler arasındaki münasebetler büyük önem arz etmekte, o bakımdan iki şehrin ve iki üniversitenin münasebetleri açısından bu ziyaret çok iyi olmuştur.

Rektör hocamızın bu ikinci dönemi, bendeniz daha önce Nevşehir Üniversitesini ziyaret etmiştim ve muhterem hocamızın üniversiteyi kısa süre içerisinde nasıl geliştirdiğini biliyorum. Binaların halk tarafından nasıl yapıldığını, halk katkısının nasıl sağlandığını, küçük bir şehirde nasıl büyük bir üniversite yaratıldığını gördüm. Üstelikte bütün bu başarıların bayan bir rektör tarafından organize ediliyor olması ayrı bir mutluluk kaynağıdır, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Kılıç, Vali Oğuz’a öğrenciler tarafından yapılmış işlemeli tabak hediye ederken, Vali Oğuz ise konuklarına gül seti hediye etti. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.