SDÜ İçin Karar Günü

Belediye Meclisi bugünkü toplantısında SDÜ’ nün tartışmalara neden olan yurt ve sosyal tesis talebinin yanı sıra 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar tadilatı talebini de görüşerek karara bağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2014 14:50
SDÜ İçin Karar Günü

Isparta kamuoyunda tartışmalara neden olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Doğu yerleşkesine yapacağı bin kişilik yurt ve sosyal tesis talebi bir kez daha Belediye Meclisinin gündemine geldi. Eylül ayındaki meclis toplantısından Ekim ayına aktarılan talebin Meclisin bugünkü Ekim ayı son toplantısında karara bağlanması bekleniyor.

Doğu Yerleşkesi içerisinde yapılacak AVM + Yurt için Belediye Encümeni'nden üst kullanım onayı bekleyen SDÜ Rektörlüğü, şimdi de 2 ayrı proje için Belediye Meclisi'nin kapısını çaldı. Isparta Belediye Meclisi'nin Ekim ayı gündeminde yer alan imar tadilatı talepleri üniversite sahasının ticari alana dönüştürülmesiyle ilgili. SDÜ Rektörlüğü, öğrenci sayısının arttığını gerekçe göstererek Tıp Fakültesi Hastanesi yakınındaki eğitim alanının sosyal tesis ve yurt alanı olarak değiştirilmesini istedi. Rektörlük, Tıp Fakültesi yakınındaki başka bir alanda da 5 katlı kapalı otopark yapılması için imar planı değişikliği talep etti. Söz konusu değişiklik talepleri Belediye Meclisi'nin Pazartesi günkü Ekim ayı ilk toplantısında İmar Komisyonuna havale edildi. Konunun Komisyonda görüşüldükten sonra bir rapor halinde bugün meclisin onayına sunulması bekleniyor. Söz konusu raporun mecliste kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.