SDÜ ile İş-Kur Arasında İşbirliği Protokolü

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-Kur) Isparta İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayınlanma:
SDÜ ile İş-Kur Arasında İşbirliği Protokolü

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-Kur) Isparta İl Müdürlüğü arasında, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinin, iş arayanların yanı sıra örgün eğitim kurumları ve üniversitelerle geliştirilerek yürütülmesi, hizmetlerin yaygınlaştırılması, kurumun tanınırlığının artırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin meslek seçimi ve işgücü piyasası bilgileri konularında farkındalıklarının artırılması amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı.

Ülkelerin rekabet gücünün artırılmasında aktif üretim faktörü olması ve diğer üretim faktörlerine de etkinlik kazandırabilmesi açısından insan kaynaklarının önemli olduğunu belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Donanımlı insan kaynağı, sermayenin, teknolojinin, toprağın ve diğer tüm üretim faktörlerinin anlam kazanmasında etkin bir yerdedir. Ülkeleri incelediğinizde, ülkelerin gelişmişliğiyle sahip oldukları eğitim ve donanım kalitesi arasında doğrusal bir ilişki vardır. Belirli yerler, birçok ekonomik alt yapı veya doğal zenginlikten mahrum olmalarına rağmen güçlü, donanımlı ve çağın gereklerine uygun kalifiye özelliklere sahip insan kaynağı sayesinde ön plana çıkarlar.” dedi.

İmza töreninde konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, ülkemizdeki işsizliğin temel nedenlerinden biri olan mesleksizliğin en önemli nedenlerinden birinin bireylerin işgücü piyasası, meslek seçimi ve iş arama konularındaki bilgi eksikliği olduğunu söyledi. Protokolün hayata geçirilmesinden son derece mutlu olduklarını dile getiren Ergin, bundan sonraki süreçte kurumun çalışmalarına katkı sağlayacak olan SDÜ’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.