SDÜ Isparta’yı Uçurmaya Hazırlanıyor…

Dereboğazı Duble Yolu, Kentsel Dönüşüm ve Sektörel girişimlerde ciddi bir hareketlilik yaşanan SDÜ’de tüm kaslar Isparta’nın gelişimi için kasılmış durumda.

Yayınlanma:
SDÜ Isparta’yı Uçurmaya Hazırlanıyor…

AKADEMİSYENLERE TALİMAT
Siyaset… Sivil Toplum Örgütleri… Meslek Odaları… Şimdi de SDÜ… Karayolları yatırım planına Dereboğazı yolunun alınması için kolları sıvayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konuyla ilgili bilimsel baskı kurmak için akademisyenlerine talimat verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÜNDEMİ
Kentsel Dönüşüm Konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Isparta'nın tekrar bir fotoğrafının çekilmesi, il ve ilçeleriyle her yönlü veri tabanı oluşturulması çok önemli. Bir çalışma değil, bin çalışma dahi yetmeyebilir” diye konuştu.

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ISPARTA
Bundan sonra tematik tezlerin hepsinin Isparta ile ilgili olacağının altını çizen Prof. Dr. İbicioğlu, “Bütün işimiz gücümüz Isparta olacak. Isparta ekonomisi ve Isparta sanayisi hep gündemimizde. Tüm Fakültelerimiz kendi alanlarındaki sektör temsilcileriyle görüşecek” dedi.

Özellikle son yıllarda ciddi bir dinamizmle dikkatleri üzerine çeken SDÜ, deyim yerindeyse çılgın projelere hazırlanıyor. Kısa süre önce ABD’de çeşitli temaslarda bulunan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

BİLİMSEL BASKI OLUŞTURACAĞIZ
Dereboğazı yolunun Karayolları 2013 Yatırım Planına alınarak, duble yol haline getirilmesi ile ilgili siyasiler, kitle örgütleri, meslek odalarının ardından SDÜ’de harekete geçti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitenin konuytla ilgili olabilecek bütün akademisyenlere talimat vererek bilimsel kamuoyu baskısı oluşturacaklarını kaydetti.

TÜM İMKANLARIMIZ SEFERBER
Prof. Dr. İbicioğlu, dün SDÜ Konukevi’nde gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Dr. İbicioğlu, “Dereboğazı yolunun duble yol haline getirilmesi ile ilgili akademisyenlerim ve ITSO Başkanı ile görüştüm, bununla ilgili bilimsel kamuoyu baskısı oluşturacağız. Hızlı tren konusunda da görüşmelerimiz olacak. Ama duble yol konusunda tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

ANKARA İLE GÖRÜŞME YOLU AÇILACAK
Dereboğazı yolu ile ilgili her türlü fizibilite çalışmasının titizlikle yapılacağını kaydeden Prof. Dr. İbicioğlu, “Dereboğazı yolu çalışmalarına yönelik olarak her türlü fizibilite çalışmaları, raporlar hazırlanacak. Bunun yapılmasının makuliyeti, çok rahat olduğu, bununla ilgili raporlar hazırlanıp bu konuda Ankara'da görüşme yolunu açacağız” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÜJNDEMİMİZDE
SDÜ’de bir diğer seferberlik konusu ise Kentsel Dönüşüm… Kensel Dönüşüm konusunda da ciddi çalışmalar yapıldığı ve bir takım projeler hazırlandığını anlatan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Kentsel dönüşüm için çalışma yapıyoruz. Projeler hazırlıyoruz. Bunları ilerleyen zamanlarda paylaşacağız” dedi.

ISPARTA VERİ TABANI OLUŞTURULACAK
Isparta’nın ilçeleriyle birlikte ciddi bir fotoğrafının çekilmesi ve veri tabanı oluşturulması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. İbicioğlu, “Isparta'nın tekrar bir fotoğrafının çekilmesi, il ve ilçeleriyle her yönlü veri tabanı oluşturulması çok önemli. Bir çalışma değil, bin çalışma dahi yetmeyebilir. Çok veri üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DESTEK VERİLECEK TEZLERİN KONUSU ISPARTA
SDÜ’nün bundan sonra tematik tezlerde sadece Isparta ile ilgili çalışacağını kaydeden Prof. Dr. İbicioğlu, “Bundan sonra tematik tezlerin hepsi Isparta ile ilgili olacak. Destek vereceğimiz tezler, Isparta ekonomisi ve sanayisi ile ilgili olacak” dedi.

FAKÜLTELER SEKTÖRLERLE BULUŞACAK
Tüm fakülte dekanlarına talimat verdiğini ve dekanların kendi alanlarıyla ilgili, sektörlerle sürekli iletişim halinde olacaklarını anlatan Prof. Dr. İbicioğlu, “Tüm dekanlar ve birimlere talimat verilmiş durumda. Her fakülte, kendi sektörü ile görüşecek. Örneğin, Orman Fakültesi orman sektörü ile Ziraat Fakültesi ziraat sektörü ile iletişim halinde olacak” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM İÇİN HERKES AMADE
Rektör İbicioğlu, SDÜ’de ciddi bir dinamizmin varlığından söz ederek “Şu ada üniversitemizde müthiş bir dinamizm var. Herkes geleceğe umutla bakıyor. Şehrin sorunlarını çözmeye herkes amade” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum