SDÜ IV. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Ödüllerine Damgasını Vurdu

Mobilya sektörüne kolaylık ve yenilik getirecek her türlü proje fikrini bir araya getirerek fikir sahibi ve sanayiciyi ortak paydada buluşturmayı amaçlayan “4. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması”nda, Üniversitemiz öğretim elemanları önemli başarılar eld

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Kasım 2016 09:32
SDÜ IV. Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Ödüllerine Damgasını Vurdu

“Türkiye İnovasyon Haftası” Adana etkinliği kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Görüntüleme (Radyoloji) Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Kara ve Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Çağlar Sivri yarışmada, “Bebek Odaları İçin Özel Olarak Elektromanyetik Kalkanlama Özelliğine Sahip Mobilya ve Komponent Tasarımı” projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Ayrıca, Uzm. Dr. Sivri’nin geliştirdiği “Doğal Epoksi Reçine Katkılı, Şekil Hafızalı Polimer Desteğiyle Kendi Kendini Onarabilen Akıllı Mobilya” projesi de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Gelecek nesillerin sağlını güvence altına almak için çalışmaları bir yıl öncesine kadar dayanan proje için sektör temsilcileri, bu konuda eksik ve ihtiyacın olması nedeniyle bir an önce seri üretime geçilip bu konunun hızlı adımlarla hayata geçirilmesi konusunda destek vereceklerini belirtti.