SDÜ Kampüsünde Hocalı Katliamı Kınandı

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, 25-26 Şubat 1992' de yaşanan "Hocalı Katliamı"nı kınamak amacıyla Doğu Yerleşkesi Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2012 18:04
SDÜ Kampüsünde Hocalı Katliamı Kınandı

Türkçe ve Tarih Toplulukları önderliğinde gerçekleştirilen buluşmaya katılan çok sayıda topluluk öğrencisi, Azerbaycan’ın Hocalı kentinde Ermenistan askerleri tarafından soykırıma uğratılan yüzlerce soydaşımızın hatırasını yad etmek için toplandıklarını belirtti.

SDÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Avey Hocalı katliamıyla ilgili bir açıklama yaparak yaşananların, 1905 yılından beri Türklere karşı yapılan soykırımın en acı örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Öğrenci arkadaşlarına seslenerek birlik ve beraberlik mesajı veren Türkçe Topluluğu Başkanı Raşit Acar ise “Türk milletinin gönlü, kalbi sevgi ile doludur. Cephedeki düşmanına su ikram etme özelliğini gösteren sadece Türk askeri ve Türk milletidir. İnancımız, kültürümüz, ülkümüz, yolumuz, aşkımız, sevdamız bir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.