SDÜ Kanser Tedavisinde Marka Oldu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, “Radyasyon Onkolojisi” birimi ile Türkiye’nin önde gelen birimlerinden biri olmayı başardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2013 13:37
SDÜ Kanser Tedavisinde Marka Oldu

Kanser hastalıklarının tanı ve tedavisinde oldukça başarılı çalışmalar yapılan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi “Radyasyon Onkolojisi” birimi dünyadaki en son teknolojik alt yapıya sahip cihazlarla hizmet veriyor.

Konuyla ilgili bilgiler aktaran SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, “Türkiye’nin önde gelen birimlerinden biri olarak son derece donanımlı teknolojik cihazlarla hizmet vermektedir. Birimin bünyesinde, yoğunluk ayarlı radyoterapi uygulayabilen IMRT ve üç boyutlu konformal radyoterapi uygulayabilen 2 adet lineer hızlandırıcı bulunmaktadır. Radyasyon Onkolojisi birimindeki bu cihazlar derin ve yüzeysel tümörlerin tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınan, dünyadaki en son teknolojik alt yapıya sahip cihazlardır.

“Radyasyon Onkolojisi” birimi teknolojideki tüm gelişmeleri takip ederek, insan odaklı yaklaşımı ile kanser hastalarının moral desteğini de ön planda tutmaktadır.

Alanında ulusal ve uluslararası sertifikalara sahip deneyimli akademisyen ve uzman kadrosu, kişiye özel tedavi yöntemlerinin uygulanması ile uluslararası hastalara hizmet veren bir birimdir. Radyasyon Onkolojisi birimi uzmanları alanında bir çok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluştan sertifika ve belgeleriyle kalitelerinde dünyada söz ettirmeyi başarmaktadırlar.

ESTRO (Europian Society for Radiotherapy and Oncology) , ESMO (Europian Society of Medical Oncology), GMP (Good Manifacturing Practice) İyi Klinik Uygulamalar Belgesi, GCP (Good Clinical Practice), Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Yeterlilik Belgesi gibi bir çok ulusal ve uluslararası kalite standartlarında hizmet verilmeye başlanmıştır.

“Nükleer Tıp” birimindeki, yüksek teknolojiye sahip, PET-BT cihazı ile tek bir görüntüde vücudun tüm alanlarının üç boyutlu incelemesi yapılabilmektedir. PET-BT yöntemi ile kanser odakları ve metastaz bölgeleri anatomik değişiklikler meydana gelmeden erken evrede saptanabilmektedir.

“Nükleer Tıp” biriminde kemik yoğunluğu ölçebilen, kemik sintigrafisi yapabilen cihazlar da mevcuttur. Birim, akademik bir ortamda hizmet vermesine karşın dünyada maliyeti düşük; ama hizmet kalitesi yüksek bir ortamda tedavi görebilmeyi sağlar.

“Nükleer Tıp” birimi bu özellikleriyle tiroit hastalıklarının tedavisi ve kanser hastalıklarının erken tanı ve tedavisi ile evrelemesi konusunda isim yapmış bir birimdir.

“Nükleer Tıp” birimi akademisyen ve uzmanları EANM (European Association of Nuclear Medicine) uluslararası kalite standartlarında hizmet vermeye başlamışlardır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.