SDÜ kentiyle bütünleşmeye devam ediyor

SDÜ kentiyle bütünleşmeye devam ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2019 09:21
SDÜ kentiyle   bütünleşmeye   devam ediyor

Kaliteli eğitim-öğretimin yanı sıra sağladığı sosyal-kültürel imkanlar, fiziksel altyapı ve teknik donanımları ile şehrine ve bölgesine hizmet eden Süleyman Demirel Üniversitesi, kentiyle bütünleşmeye devam ediyor.  

Her hafta farklı sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları temsilcilerini konuk eden SDÜ, bu hafta Isparta Değişim ve Gelişim Platformu(IDGEP) üyelerini ağırladı.

Bu kapsamda ilk olarak Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi hakkında bilgi alan konuklara, Halı Müzesi, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Çalgı Belgeliği ile üniversitenin tasarım ürünlerinin yer aldığı SDÜKKAN tanıtıldı.

Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi eşliğinde Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden Isparta Değişim ve Gelişim Platformu üyelerine, Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Ön Kuluçka Merkezi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgiler verildi.

Konuklar, son olarak SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile bir araya geldi. Prof. Dr. Çarıkçı, üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili konukları bilgilendirdi.

Isparta’nın gelişiminde önemli yeri olan SDÜ’nün öğrencisine sağladığı olanakları görmekten duydukları mutluluğu ifade eden Isparta Değişim ve Gelişim Platformu Başkanı Nazmi Esen, kendisinin de SDÜ mezunu olduğunu belirtti.

 “Öğrenciler, şehrimizin gönüllü elçileri”

Esen, “Üniversitedeki gelişmeleri yakından takip etmek, şehre ve ülkemize bunu duyurmak gerekir. Öğrenciler, Isparta’nın ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Her öğrenci, Isparta sevgisi ve olumlu fikirlerle uğurladığımız gönüllü elçilerimiz. Bizler Değişim ve Gelişim Platformu olarak SDÜ ile ortak çalışmalar yürütmeye hazırız. Bu olanağı sağlayan SDÜ yönetimine teşekkür ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.