SDÜ Kolaya Alternatif İçecek Üretti

(SDÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, hammaddesi sirke olan gül, elma ve tuz aromalı üç farklı tatta içecek üretti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2012 16:36
SDÜ Kolaya Alternatif İçecek Üretti

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, hammaddesi sirke olan gül, elma ve tuz aromalı üç farklı tatta içecek üretti.

SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta bölgesi ürünleri gül ve elmadan alternatif tatlar oluşturmak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

İnsan sağlığına faydalı olduğu bilinen sirkeyi gül ve elmayla buluşturduklarını kaydeden Budak, sirkeyi keyifle tüketilebilecek bir içecek haline getirdiklerini belirtti.

Ürettikleri içeceği çeşitli yaş gruplarındaki 179 kişilik beğeni testine tabi tuttuklarını dile getiren Budak, "Gül ve elma aromalı sirke karışımlı içeceklerimiz büyük beğeni topladı. Bu çalışmayla hem yöremizin ürünlerini değerlendirdik hem de sirkeyi içecek şeklinde tüketilebilecek hale getirdik" diye konuştu.

Elma ve gül aromalı sirke karışımlı içeceklerin şekerli olduğunu ve bu nedenle diyabet hastaları için sıkıntı oluşturabileceğini söyleyen Budak, diyabet hastaları için de turşu suyunu anımsatan tuz ve sirke karışımlı farklı bir tat ortaya çıkardıklarını bildirdi.

Piyasaya üç farklı tatta içecek sunduklarını belirten Budak, ürünlerin patentlerin aldıklarını ve marketlerin raflarında ürünleri görmek istediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.