SDÜ Öğrenci Topluluklarında Dijital Dönem

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kriterleri ve Yönergesi 2017- 2018 Akademik Yıl’dan itibaren geçerli olmak üzere değiştirildi. Öğrenci Topluluklarının daha aktif, faydalı ve verimli çalışması; sosyal ve yaygın etkisinin yükseltilmesi iç

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2017 11:32
SDÜ Öğrenci Topluluklarında Dijital Dönem

SDÜ Topluluklar Olağan Toplantısı  Pazartesi günü saat 10: 00’da Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık Spor Kültür ve Daire Başkanı Ümit Yavuz, SDÜ Öğrenci Toplulukları Şube Müdürü Fizikçi Hidayet Yıldız, Topluluk Akademik Danışmanları ve Öğrenci Toplulukları Başkanları katıldı.

SDÜ Öğrenci Toplulukları 2017 Olağan Toplantısı’nda Topluluklar Şube Müdürü Fizikçi Hidayet Yıldız, bir sunum gerçekleştirdi. Yıldız, gerçekleştirdiği sunumda SDÜ’de 105 Öğrenci Topluluğu’nun bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 15 bin öğrencinin bu topluluklara kayıtlı olduğunu ifade eden Yıldız, 2017- 2018 Akademik Yılı’ndan geçerli olmak üzere bir dizi köklü değişikliklere gittiklerini söyledi.

Sosyal ve yaygın etkiyi artırmak

Ana gayelerini öğrenci topluluklarının sosyal ve yaygın etkisini yükseltmek şeklinde konumlandıran Yıldız, “2016- 2017 Akademik Yılı’nda SDÜ Öğrenci Toplulukları ortalama 600 etkinlik düzenledi. Ulusal ve evrensel ölçekte ilham veren çalışmalara imza attılar. ‘Yapay damardan’ ‘pembe barete’, ‘alternatif enerji kaynaklı araçlardan’ global çapta projeler yapan şirket üst düzey yöneticilerinin hayat ve başarı hikâyeleri paylaşımına kadar genel şemsiyede işler çıkardılar. 2017- 2018 Akademik Yılı’ndan itibaren SDÜ Öğrenci Topluluklarının daha aktif, faydalı ve verimli çalışması açısından yeni planlamalar yaptık” dedi.

Kayıtlar online şekilde gerçekleştirilecek

Bu yıldan itibaren Öğrenci Toplulukları Çerçeve Yönetmeliği kaldırıldı. Kriterler ve Yönerge de ise bir dizi reform gerçekleştirildi. ‘İlham veren üniversite’ mottosu ile bilim üreten bir yükseköğretim kurumu olarak SDÜ yeşile, doğaya saygı bağlamında kâğıt tasarrufu da sağlayacak. Ayrıca ‘Yardımcı Akademik Danışman’ sistemi getirildi. Öğrenci Topluluklarına kayıtlar bundan sonra online şekilde yapılacak.  Yakın bir gelecekte Öğrenci Toplulukları elektronik belge sistemine de geçecek. 105 Öğrenci Topluluğu için internet ortamında alan adları da hazırlandı.

 

SDÜ Öğrenci Toplulukları 2017 Yılı Olağan Toplantısı, Akademik Danışmanlar ve Öğrenci Toplulukları Başkanlarının yeni döneme ilişkin soruları ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.