SDÜ Önemli Bir Adım Daha Attı

Yenilikçi ve girişimci üniversite misyonunu benimseyen, bilim alanında önemli başarılara imza atan SDÜ her fırsatta vurguladığı üniversite-sanayi işbirliği yolunda önemli bir adım daha attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2013 11:58
SDÜ Önemli Bir Adım Daha Attı

İşbirliği çalışmaları kapsamında SDÜ ile Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) arasında Ar-Ge ve eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Öksüz, TAI Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Yılmaz Güldoğan ve Teknoloji Yönetim Müdürü Serdar Gökpınar hazır bulundu.

İşbirliği protokolü, ortak Ar-Ge, öğrenim ve akademik çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için taraflar arasında karşılıklı eşgüdüm sağlanmasını ve tarafların birbirlerinin imkâlarından faydalanılmasına ilişkin şartları düzenliyor. Bu kapsamda eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin anılan kurumun laboratuvar ve teçhizat altyapısı ile tesislerini kullanarak tez, proje ve benzeri akademik çalışmalar yapabilmelerine yönelik esasları da içeriyor.

İmza töreninde bir konuşma yapan Rektör İbicioğlu, üniversite-sanayi işbirliğinin ülkemiz için son derece önem teşkil ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum