SDÜ Projeleri TRT Haber’de Tanıtıldı

SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, TRT Haber kanalında canlı yayınlanan Gündem programına konuk oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 19:47
SDÜ Projeleri TRT Haber’de Tanıtıldı

 Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Merkezi (GÜLAR)’inde gerçekleştirilen röportaja Rektör İbicioğlu’nun yanı sıra GÜLAR Müdürü Doç.Dr. Fatih Ali Canlı ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi de katıldı.

Isparta’nın dünya gül üretiminin %65’ini karşıladığı belirten İbicioğlu, on bin ailenin de geçimini gül sektöründen sağladığını söyledi. Gül ve mamullerinden elde edilen yıllık gelirin de 30 milyon TL civarında olduğunu kaydeden Rektör İbicioğlu, bu rakamın düşük olduğuna dikkat çekti. Genel sorunların markalaşma, ürün çeşitlendirme ve pazarlama alanlarında yaşandığını ve aşılmasına yönelik misyonu da SDÜ’nün üstlendiği belirten İbicioğlu, üretim, mamul ve pazarlama alanlarında faaliyet göstermesi amacıyla GÜLAR’ın kurulduğunu söyledi. Amaçlarının, gülü dünya gündemine getirmek olduğunu söyleyen İbicioğlu, belediye ve valilik işbirliğiyle Haziran ayında gül konferansı ve gül festivali düzenleyeceklerini, iki yıl içerisinde de Gül Vadisi projesinin tamamlanacağını belirtti.

GÜLAR Merkez Müdürü Doç.Dr. Fatih Ali Canlı ise “Biz gülü sevdik, gül de sevgimize karşılık verdi” diyerek başladığı sözlerini, merkezin son zamanlarda ses getiren dikensiz gül ve cam tüpte yetiştirilen gül projelerini anlatarak sürdürdü. Ali Canlı, Gül Vadisi projesine de değinerek bu proje ile Isparta’nın turizm potansiyelini artırmayı amaçladıklarını, Kozmetik Meslek Yüksekokulu ve Kozmopark kurarak Isparta’yı dünya devleri arasına sokmak istediklerini dile getirdi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektronik Haberleşme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi ise SDÜ’nün öğrenci merkezli bir üniversite olduğunu belirterek bölüm öğrencilerinin savunma sanayi alanında çığır açacak “barutsuz mermi atan silah” başlıklı ödüllü projesi hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.