SDÜ Sağlık Turizminde Hızla İlerliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sağlık turizminde şu ana kadar 42 farklı ülkeden yabancı uyruklu hastaya sağlık hizmeti verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2014 12:27
SDÜ Sağlık Turizminde Hızla İlerliyor

Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesi için uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Isparta’nın sağlık şehri olmasının yanı sıra doğa ve kültür zenginlikleriyle, eşsiz bitki florasıyla Isparta’nın marka değerleri anlatılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünce başlatılan sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 2013 yılı ve 2014 yılının ilk beş ayında Amerika Birleşik Devletleri, İran, Azerbaycan, Sudan, Romanya, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Rusya, Yunanistan, Somali, İngiltere, Hollanda, Afganistan, Portekiz, Almanya, Arnavutluk, Anguilla, Çek Cumhuriyeti,Ukrayna, Yemen, Yunanistan, Kırgızistan, Ürdünve Slovakya gibi 42 farklı ülkeden yabancı uyruklu hastaya tedavi hizmeti verildi.

Türk insanının eskiden yurt dışına tedaviye gittiğini, ancak bugün dünyanın her yerinden hastaların Türkiye’yi tedavi için tercih ettiklerini görmenin büyük gurur kaynağı olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “SDÜ Hastanesi olarak ciddi yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hastanemizde “Uluslararası Sağlık Merkezimiz” ve “Hasta İlişkileri Birimimiz” çalışmalarını sürdürüyor. Tanıtımlara devam ediyor; internette İngilizce, Rusça, Almanca olarak da hastanemiz hakkında bilgi sunabiliyoruz. Hastanemizin kalitesi ve yakaladığı yüksek standartlar dünya hastaneleriyle boy ölçüşecek noktada. Uluslararası kalitede hizmet verildiği ve nitelikli öğretim üyelerince uygulanan tedavilerin hizmet bedelleri Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre daha düşük olduğu için hastanelerimiz cazip ve tercih ediliyor” dedi.

Yüksek standartlardaki kaliteli hizmetin düşük maliyetlerle verilebilmesinin üniversite hastanelerinin en büyük avantajı olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarıyla belirlenen hedef ülkelerden daha çok sağlık turizmine hizmet vermek için özel çaba sarf ettiklerini, sağlık turizmi için yaptıkları uluslararası tanıtımlarda sağlık şehri Isparta’nın da yaşam kalitesiyle, zengin kültür ve doğal yapılarıyla iklim özellikleriyle birlikte anlatıldığını ve hastalara özel Isparta kültür ve turizm tur paketleri sunduklarını söyledi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, BAKA ve ITSO ile birlikte "Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenme Projesi"ne ortak kuruluş olarak katıldı. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, uluslararası sağlık sigortası kuruluşlarından sigortalanan hastalara da tedavi hizmeti verebiliyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile gurbetçilerimiz de yurt dışı sağlık sigortalarından yararlanarak hastanede işlem yaptırabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum