SDÜ Sağlık Turizmine Hazır

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yürütülen sağlık turizmi çalışmaları kapsamında “Sağlık Turizmi Vizyon Geliştirme Toplantıları” düzenlendi.

Yayınlanma:
SDÜ Sağlık Turizmine Hazır

SDÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer, sağlık turizmi hakkında bilgi verdi.

Sağlık turizmi konusunda il olarak nerdeyiz ve bu konuda neler yapılabilir sorularına cevap veren Sezer, “Sağlık turizmi için Türkiye’nin ender alt yapılarındanız, nitelikli akademisyen kadromuz ve ülkemizin en modern teknolojik alt yapısıyla uluslararası sağlık piyasasında en iyi yeri alacağız.
Bizler SDÜ Hastaneleri olarak sağlık turizminden payımızı alabilirsek, sağlık turizmiyle hem Isparta bölgesinde hem de ülkemize oluşturduğumuz katma değeri daha da arttıracağımıza inanıyorum. ” dedi. Prof. Dr. Sezer, Orta Asya, Arap ve Kuzey Afrika ülkelerinden, hastanemizde tedavi olma yönünde taleplerin arttığını da belirterek sözlerini noktaladı.

SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil de, sağlık turizmi ile ilgili deneyimlerini ve Tıp Fakültesi bünyesinde yürütülen çalışmaları anlattı.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda ise, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, Fakültenin yerleşim ve nitelikli akademisyen kadrosuyla Avrupa’nın en büyük diş hastanelerinden biri olduğunu söyledi. Yurt dışından gelen hastaların da tercih noktası olduklarını belirten Türkkahraman, SDÜ Hastanelerinin Isparta ve ülkemiz için en yüksek katma değeri elde etmeye başladığını söyledi.

SDÜ Sağlık Turizmi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Erkan Ayan da dünyada sağlık turizmi, hasta trafiği, hastanelerimizin üniversite hastanesi olarak avantajlarını gelen uluslararası hasta kabulü, gelen hastaların durumları ve sağlık turizmi konusunda bilgiler verdi. Bir sağlık turistinin maddî getirisinin normal deniz, kum güneş için gelen turiste göre en az 4 kat fazla olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Danışmanı Ayan, hastanelerimizin Isparta’nın marka değeri olduğunu belirtti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.