SDÜ Sayısız İmkânlarıyla Sizi Bekliyor

SDÜ Sayısız İmkânlarıyla Sizi Bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2018 16:03
SDÜ Sayısız İmkânlarıyla Sizi Bekliyor

Bilgi, bilim ve teknoloji dolu 26 yılı geride bırakan, Türkiye’nin köklü yükseköğretim çınarı Süleyman Demirel Üniversitesi, öğrencilere heyecan dolu ve güzel bir gelecek vaat ediyor. 

Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak nesiller yetiştiren; evrensel bilgi ve bilim üreten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 2018- 2019 Akademik Yıl için yeni öğrencilerini bekliyor. 

11 Temmuz 1992’de kurulan; ‘ilham veren üniversite’ mottosu ile hareket eden; eğitim- öğretimde ‘Kurtuba’ modeli uygulayan SDÜ, yeni kuşaklara güven dolu, faydalı ve başarılı bir gelecek vaat ediyor.

SDÜ, 15 fakülte, 3 yüksekokul, 6 enstitü, 4 meslek yüksekokulu, 46 uygulama ve araştırma merkezi, 5 rektörlüğe bağlı bölüm, 39 koordinatörlük, 1 teknokent, 3 ön kuluçka merkezi ve kuluçka merkezi, 3 teknoloji transfer ofisi birimi ile Türkiye’nin yükseköğretiminde değer üretmeye devam ediyor.

-BİLİMSEL YAYIN VE PATENT

Türkiye’nin köklü yükseköğretim çınarı SDÜ, bilimsel yayın, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım yolculuğunda yeni öğrencilerini bekliyor. SDÜ, Batı Akdeniz Bölgesi’nin kalbinde dünya standartlarında bilim ve teknoloji üretiyor. 

-YARATICI, GİRİŞİMCİ, UZMAN BİREYLER

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öğrenci projeleri ve desteklerinde yükseköğretim kurumları içerisinde her zaman ön sıralarda yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi bilimin aydınlığında ilham veren başarı hikâyeleri yazıyor. 

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2018- 2019 akademik yılı için 6 bin 740 öğrenci kontenjanı ayırdığı SDÜ, toplamda 2 milyon 500 bin m2 yüzölçümlü yerleşkeleri ile geleceği tasarlıyor.  İşte 2018- 2019 akademik yılında SDÜ’yü tercih edecek öğrencileri bekleyenler:

-7/ 24 AÇIK BİLGİ AĞACI: KÜTÜPHANE:

Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi Türkiye’nin 7/ 24 açık olan nadir kütüphanelerinden biri durumunda.

4 katlı, 8000 metrekare alana kurulu ve 950 kişilik oturma olanağı bulunan SDÜ Bilgi Merkezi, 155.322 basılı kitap, 186.524 elektronik kitap, 950 farklı süreli yayın, 37.191 elektronik dergi, 4400 CD-DVD ve bilimsel araştırmalar için temel oluşturan 55 online veri tabanından (makale, kitap, tez tarama motorlarından) oluşan zengin bir koleksiyona sahiptir. SDÜ Bilgi Merkezi bu özellikleri ile Avrupa’nın en büyük 29’uncu kütüphanesi konumunda.

-BİR ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÜNİVERSİTESİ 

SDÜ, TÜBİTAK, Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programı, Kalkınma Bakanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) projeleri ile çok önemli bir farkındalık yarattı.

Teknokent, 3 Kuluçka Merkezi ve Ön Kuluçka Merkezi, 3 Teknoloji Transfer Ofisi birimi, Yenilikçi Teknolojiler Araştırma Merkezi gibi yatırımları ile üniversite- sanayi işbirliğini en verimli düzeye taşıyan SDÜ, öğrencilerine de uygulamalı eğitim imkânı sundu.

SDÜ öğrencileri de TÜBİTAK proje başvuruları ve proje desteklerinde Türkiye’de en ön sıralarında yer almayı başardı. Öğrencileri Araştırma - Geliştirme (Ar- Ge) kültürünü, girişimcilik ekosistemini eğitim- öğretim hayatları devam ederken kurmayı başardılar. SDÜ öğrencileri pek çok ulusal ve uluslararası fikir yarışmalarında birincilik elde etti. 

Modern eğitim imkânları ve güçlü akademik kadrosu ile Göller Yöresi’nin gelişimine de büyük katkılar sağlayan SDÜ, sanayi sorunlarına yönelik projeler üreten bir üniversite konumunda.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik indeksinde SDÜ hep ön sıralarda yer aldı. 

-SAĞLIK EĞİTİMİ, HİZMETİ VE YÖNETİMİNDE ÖNDER

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi sağlık eğitiminin yanı sıra araştırma ve tedavilerinde de önder konuma geldi. SDÜ’nün sağlık alanındaki çalışmaları global ölçekte de tanınan çalışmalar arasında yer aldı. Bunların yanında, sağlık yönetimi alanında da öncü bir üniversite konumunda.

-ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKALARI

SDÜ, bugüne dek Erasmus Programı çerçevesinde 28 Avrupa Birliği ülkesinin 200 üniversitesinin 150 farklı bölümüyle 400 civarında anlaşma gerçekleştirdi. Her yıl Erasmus değişim programı çerçevesinde 200’den fazla öğrencimiz yurt dışında eğitim ve staj imkânı bulmakta. Bugüne dek ise 500’e yakın yabancı öğrenci Erasmus ile SDÜ’ye gelmiş, 1500’e yakın öğrencimiz de Erasmus kanalıyla yurt dışına çıkmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi sürekli yurt dışı öğrenci ve personel değişim programlarında aktif olarak yer alarak çok kültürlülüğe verdiği önemi kanıtlamış ve 2017 – 2018 akademik yılında bünyesinde lisans eğitimi gören yaklaşık bin 500 yabancı uyruklu ve yaklaşık 350 lisansüstü öğrencisi ile farklı kültürlere kucak açmıştır.

 

-AVRUPA DİLLLERİ ORTAK ÇERÇEVE PROGRAMI

Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında eğitim veriliyor. Çerçeve Programı, Avrupa Konseyi’nin dil eğitiminde bir standardizasyonu yakalamak üzere çok dilli ve çok yönlü bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlayıp yayınladığı bir program. Bu Komite dil eğitimini 5 yeteneğe ayırıyor. Okuma, yazma, dinleme, karşılıklı konuşma ve üretken konuşma. Bu kapsamda hazırlık sınıflarında ve zorunlu dil eğitimi sürecinde bu 5 yeteneği geliştirmeye yönelik eğitim veriliyor.

-KİŞİSEL GELİŞİM, TOPLUMSAL FAYDA

SDÜ’de 110 Öğrenci Topluluğu bulunuyor. Topluluklar, kişisel gelişimin yanı sıra toplumsal fayda ve değerler üretiyorlar. Mesleki ve teknik öğretiler içeren Öğrenci Toplulukları, aynı zamanda bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenliyor.

SDÜ’de bir akademik yıl içerisinde ortalama 700 bilimsel kongre, çalıştay, seminer, sanat, kültür ve spor etkinliği düzenleniyor.

-BURS VE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA İMKÂNI

SDÜ’de öğrenciler ders dışı zamanlarında, ilgi ve yeteneklerine göre, çeşitli üretim ve hizmet birimlerinde ücretli olarak çalışabiliyor. SDÜ, her yıl 500’ü aşkın öğrencisine kısmi zamanlı çalışma imkânı sunuyor. 

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından SDÜ’ye ayrılan kontenjanlara göre gerekli şartları sağlayan öğrencilerimize eğitim süresi boyunca burs veriliyor. Ayrıca öğrencilerimiz kamu ve özel sektör kuruluşları ile birçok dernek, vakıf ve şirketler tarafından karşılıklı veya karşılıksız olarak verilen burs veya kredi imkânlarından da faydalanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum