SDÜ Senato Bildirisi

SDÜ Senato Bildirisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2016 18:10
SDÜ Senato Bildirisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Senato kararıdır:

15 Temmuz gecesi Türk demokrasi tarihimizde, hem kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir çetenin milletimize yaşattığı acılarla, hem de yine o aziz milletin bu çeteye canı pahasına verdiği destansı demokratik karşılık ile yerini almıştır. Devletimizin birliğine ve ülkenin demokratik niteliğine kast etmiş gözü dönmüş bir grup, hiç bir hukuk, ahlaki ilke ve vicdan tanımaksızın kendi vatandaşının canına kast etmeyi, ülkemizi dünyadan koparmayı göze almış ve kendi halkına saldırmaya cüret edebilmişlerdir.

Milli iradeyi hiçe sayan bu gözü dönmüş demokrasi düşmanları umutsuz kalkışma girişimleri ile ne yazık ki masum insanlarımızı, emniyet güçlerimizi ve askerlerimizi katletmişlerdir. Çok kısa bir süre içinde aziz milletimiz dünya demokrasi tarihine geçecek bir tepki göstererek, bağrından çıkan gerçek vatansever asker ve emniyet güçleri ile omuz omuza bir demokrasi destanı yazmıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bu kalkışma girişimini lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Üniversite olarak baştan itibaren tarafımızı sadece milli iradenin yanında belirledigimizi tüm ülke kamu oyuna ifade ediyoruz. Halkımızın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadığımızı açıkça beyan ediyoruz. Darbe veya kalkışma; adı ne olursa olsun kendi vatandaşına saldırmayı göze alan bu hareketi asla kabul etmiyoruz, kabullenmiyoruz. Demokrasi ve milli iradeye yürekten inanmış bir Üniversitenin mesupları olarak aynen dün olduğu gibi bugün de safımızı seçilmiş meşru hükümet yanında belirliyoruz.

Gün, siyasi farklılıkları ve rekabeti bir kenara bırakıp demokrasiye sahip çıkma günüdür.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum