SDÜ Senatosu Gelendost'ta Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senato ve Yönetim Kurulu toplantısı Isparta'nın Gelendost ilçesinde yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2012 10:02
SDÜ Senatosu Gelendost'ta Toplandı

Toplantı öncesi Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyet, Kaymakam Ferhat Peşin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Peşin, Gelendost'un coğrafyası, ekonomik imkanları ve ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Gelendost'un dünyanın ortak dili olan eğitim sektörüne yatırım yaptığını vurgulayan Rektör İbicioğlu, SDÜ'nün halkla kucaklaşarak eğitimi en ücra köşelere taşımayı amaçladıklarını belirterek, "Türkiye, dünyada medeniyet temelli ortak bir payda oluşturacaksa bunu eğitimle sağlayacaktır. İnsanları diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olan eğitim, insanlar arasındaki farklılaşmanın da en temel aracıdır" dedi.

Türkiye'nin, eğitime çok büyük yatırımlar yapıp dünyadaki Türkler arasında çok güçlü iletişim ağları oluşturması gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, bunun da yüksek donanımlı bireyler yetiştirmekle mümkün olacağını söyledi.

Ziyaretin ardından İbicioğlu ve beraberindeki heyet inşaat halindeki Gelendost MYO binasında incelemelerde bulundu.

Gelendost 17 Eylül Parkı'nda düzenlenen "Halkla Buluşma Toplantısı"nda ilçe halkıyla görüş alışverişinde bulunan Rektör İbicioğlu, toplantının üniversite ile halkın kucaklaşması amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Devletin imkanlarının halktan esirgenmemesi gerektiğini ve 21. yüzyıla damgasını vuracak olan Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin bilgi ve donanımını artırması gerektiğini ifade eden İbicioğlu, şunları söyledi:

"Nüfusu büyük olan ülkelerle yarışabilmemiz için donanımlı bireyler yetiştirmeliyiz. Hangi alanda olursak olalım dünyanın bu bireylere ihtiyacı var. Bilimsel, Ar-Ge çalışmalarının yanında genç nesillerin geleceğe hazırlanması faaliyetiyle ilgili çalışmalar yapan üniversitelerden bulunduğu bölgeye, şehre ve ülkeye liderlik etmesi de beklenir. Gelendost'un eğitime verdiği destek örnek bir davranış. Eğitim konusunda bizlere yardımcı olan Gelendost halkına teşekkür ediyorum."

Halkla buluşma toplantısının ardından Ertokuş Hanı'nda düzenlenen Senato Toplantısına yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.