SDÜ Senatosu Yalva'ta Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'de üniversite sayısı 185'e ulaşırken, liselerden mezun olan öğrenci sayısının her geçen gün azaldığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2011 09:35
SDÜ Senatosu Yalva'ta Toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'de üniversite sayısı 185'e ulaşırken, liselerden mezun olan öğrenci sayısının her geçen gün azaldığını belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü (SDÜ) Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye'de üniversite sayısı 185'e ulaşırken, liselerden mezun olan öğrenci sayısının her geçen gün azaldığını belirterek, "Bu da demektir ki meslek yüksekokullarının sonu geliyor" dedi.

SDÜ senato toplantısı ve yönetim kurulu toplantısını Yalvaç'ta gerçekleştirdi. Toplantı öncesi SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş'ı ziyaret etti. Altıntaş üniversitenin ilk senato toplantısı için Yalvaç'ı seçmesinin kendileri için anlamlı olduğunu vurgulayarak, Rektör İbicioğlu'na teşekkür etti.

Kaymakamlıktan sonra belediyeyi ziyaret eden Rektör Hasan İbicioğlu, belediye meclis salonunda senato üyeleri ile birlikte Başkan Tekin Bayram'dan ilçe ile ilgili bilgi aldı. Başkan Tekin Bayram, SDÜ kurulmadan önce Yalvaç'ta Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı olarak büyük mücadelelerle 1992 yılında Yalvaç Meslek Yüksek Okulunu açıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Üniversite Yalvaç için çok önemli bir konudur. Bu benim dördüncü belediye başkanlığı dönemim ve herkes bana (ne zaman milletvekili olacaksın) diye soruyor. Ben de kendilerine (benim hiçbir şeyde gözüm yok, tek derdim Yalvaç üniversitesini kurmak) diyorum. Ben kurşun yedim ve öteki tarafa gittim döndüm ancak bu kez üniversitenin kurulduğunu göremezsem gözlerim açık gidecek" dedi.

-Isparta KONGRE MERKEZİ OLACAK-

Rektör Hasan İbicioğlu, SDÜ olarak önlerine büyük hedefler koyduklarına anlatırken şunları söyledi: "Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bu yılki hedeflerimiz arasında en önceliklisi Isparta'nın uluslararası bir kongre merkezi haline gelmesidir. Isparta'da öyle kongreler düzenleyeceğiz ki, dünyanın dört bir köşesinde akademisyenler, bilim adamları, gazeteciler ve televizyoncular davet edeceğiz. Isparta merkez başta olmak üzere bu kongrelerimizi ilçelerimize de yayacağız ve emin olun en başta Yalvaç olacaktır. Çünkü Yalvaç Pisidia bölgesinin en önemli kentlerinden biri olarak tarihi ve kültürel bir değere sahiptir. Perge'den başlayıp, Yalvaç'ta son bulan St. Paul yolunu duyurmamız lazım. Bunun en güzel yolu da burada yapılacak olan bilimsel kongrelerdir" dedi.

Belediye başkanı ve kaymakamın eğitime önem verdiğini belirten Rektör İbicioğlu, "Başkanımız az önce (üniversite kurulmadan ölürsem gözüm açık gider) dedi. Ben de diyorum ki, (Başkan gözün açık gitmez. ) Yalvaç'a üniversiteyi kurarız" dedi.

-"SAHİP ÇIKMAZSAK MYO'LARIN SONU GELİYOR"-
Yalvaç Meslek Yüksekokuluna birbirinden değerli doçentleri atadığını kaydeden Rektör İbicioğlu, şunları ifade etti: "Her biri birbirinden değerli bu arkadaşlarımız okullarımızdaki kontenjanları artırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Ancak bu bir takım oyunudur. Bu oyuna yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri de iştirak ederse oyun daha zevkli hale gelir. Türkiye'de üniversite sayısı 185'e ulaştı ne var ki liselerden mezun olan öğrenci sayısı her geçen gün azalıyor. Bu da demektir ki meslek yüksekokullarının sonu geliyor. Bu nedenle yerel yönetimler olsun, sivil toplum kuruluşları, basın-yayın organları el birlik içerisinde televizyonlara, ulusal gazetelere reklamlar yaparak okullarımızın tercih edilmesini sağlamalıyız" dedi.

Belediyedeki programın ardından senato üyelerine Başkan Tekin Bayram tarafından ilçenin tarihi ve kültürünü anlatan broşürlerden, dergilerden dağıtıldı ve daha sonra Masır Piknik alanında bulunan belediye sosyal tesisinde yemek ikram edildi.

SDÜ Senatosu yemeğin ardından Kılıçarslan Yerleşkesine geçerek Yalvaç MYO'da senato toplantısı ve yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Pisidia Antiocheia Antik kentinde SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Özhanlı'nın başkanlığında 3 yıldır devam eden kazı çalışmasının bu yılki programı Rektör İbicioğlu ve senato üyelerinin katılımıyla başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.