SDÜ Sorunlara Çözüm Oluyor

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Türkiye ve Dünya genelindeki çalışma ve girişimleri aralıksız sürüyor.

Yayınlanma:
SDÜ Sorunlara Çözüm Oluyor

Üretilen projeler, yapılan çalışmalar ve buluşlarla adını Dünyaya duyuran Süleyman Demirel Üniversitesi şimdi de Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin en önemli sorunlarının çözümü için devrede.

Geçtiğimiz günlerde TÜMSİAD Avrupa 3. GİK toplantısı ile Almanya’ya giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a Avrupa’da yaşayan Türklerin “eğitim ve sertifikasyon” sorunu iletildi ve bu konuda destek istendi.

Gurbetçiler, eğitim ve sertifika konusunda sorun yaşamalarından dolayı istihdam sorunu yaşadıklarını belirterek, sorunlarının çözümünü istediler.
Bunun üzerine Türk Heyeti ile birlikte Türkiye’den toplantıya katılan SDÜ Rektör Danışmanı M. Fatih Cebeci devreye girdi ve sorunu SDÜ olarak çözebileceklerini ve üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Cebeci,gurbetçilerin istihdam ve eğitim sorununu çözmek için SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin Almanya’da şube açacağını, burada verilecek eğitimlerle gurbetçilerimizin, Türk çocuklarının eğitim ve sertifika sorunu yaşamayacağını açıkladı.

Cebeci’nin açıklamasından son derece memnun olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, SDÜ’nün bu çalışmalarına kendisine bağlı olan “Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı” tarafından destek verileceğini söyledi. Bozdağ, bu çalışmalarından dolayı SDÜ yönetimini kutladığını da belirtti.

Almanya’da yapılan görüşmelerde ayrıca SDÜ’nün Avrupa’daki bir çok sivil toplum örgütleri ve bilimsel çevrelerle işbirliği yapma kararı alındı.
Almanya programına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, SDÜ Rektör Danışmanı M. Fatih Cebeci ve iş adamları katıldı.

Bilindiği gibi SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Afrika gezisinden sonra SDÜ’nün Nijer’lilere eğitim verme kararı alınmıştı.

SDÜ’deki girişimlerin açıklanan çalışmalarla sınırlı kalmadığı, Dünya genelindeki bilimsel çevrelerle önemli temaslar kurulduğu, işbirliği için adımlar atıldığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.