SDÜ Tarih Topluluğu AB'den Hibe Almaya Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından Avrupa Birliği Gençlik Girişimleri kapsamında geliştirilen “Eylem 1.3 Gençlik Demokrasi Yolunda” ve “Eylem 1.2 Tarihin Haritası” projeleri kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2013 16:50
SDÜ Tarih Topluluğu AB'den Hibe Almaya Devam Ediyor

“Eylem 1.3 Gençlik Demokrasi Yolunda” projesi, İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nden katılımcılarla beraber Isparta-İstanbul-Samsun-Amasya-Erzurum-Sivas-Ankara illerinde gerçekleştirilecek. İllerin tarihi kültürel tanıtımları yapılacak , yerel yöneticileriyle ‘’Demokrasi başlıklı atölye çalışmaları yapılacak ve en son TBMM Meclis Başkanı ile Türk Demokrasisi ‘’konulu görüşmelerin gerçekleşeceği projede, katılımcılar geçmişten günümüze demokrasi hakkında detaylı bilgiler edinme fırsatını yakalayacak.Demokrasi gezisi sonunda ‘’Gençlik Seyyehatnamesi ‘’ hazırlanarak proje son bulacak..

Bir diğer projede ise tarihin önemini vurgulamak ve UNESCO tarafında 2013 yılın PİRİ REİS yılı ilan edilmesi sebebiyle hazırlanan hazırlanan “Eylem 1.2 Tarihin Haritası” projesi kapsamında ise Isparta’da ‘Piri Reis ‘’ konulu bir panel ve tiyatro hazırlanacak üniversitemizde gerçekleşecek bu etkinliğin ardından belirlenen 3 lise ve 1 ilköğretim okulunda “Piri Reis” ve “Tarih Bilinci” konulu eğitimler verilecek.ajans32

Konuyla ilgili açıklamada bulunan SDÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırık,"Topluluğumuz tarafından son 8 aylık süreçte 3 ayrı proje AB fonlarından destek aldı (50.000 euro) bu projelerin tamımı öz kültürümüzle , tarihimizle alakalı projeler , arkadaşlarımızla özverili çalışmalarda bulunduk. Belirli bir sistem ve disiplin içerinse yapılan bu çalışmalar gerek okulumuza gerek topluluk kurumsal kimliğine ve topluluk yönetimimize çok farklı boyutta vizyon kazandırdı. Ne yazık ki yanlış bir algı var AB fonlarından hibe alınca batı kültürü etkisinde faaliyetler yapılacak algısı arkadaşlarımızı bu fonlardan yararlanmaktan mahrum bırakıyor aksine yaptığımız bir projede kendi kültürümüzü , tarihimizi bir grup İspanyol ve Çek Cumhuriyetli gençlere tanıtacağız. Umarım diğer arkadaşlarımızda bu vizyona sahip olup çalışmalarını bu yönde şekillendirirler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum