SDÜ Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti

SDÜ Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2021 15:51
SDÜ Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti

Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretimine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen “14 adet diş modeli” isimli Endüstriyel Tasarımı ticarileştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu’nun iki yıl süren yoğun çalışması sonucunda ortaya çıkan ve Türk Patent Marka Kurumu tarafından tescillenen çalışma; Göller Bölgesi Teknokentinde yer alan ARG medikal tarafından üretilecek.

Türkiye’de Bir İlk
“Tasarım Tescil Belgesi”ni almaya hak kazanan ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanacakları diş modellerinin tasarımı sadece SDÜ’ye ait. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanılan ve yurtdışından temin edilen diş modellerinin üretimi ile öğrencilerin eğitim sürecinin kolaylaştırılması, maliyeti azaltarak yerli ve milli üretime katkı sağlanması amaçlanıyor. Daha önce 3 bin Euro civarı fiyat ile yurt dışından ithal edilen “14 adet diş modeli”, Ülkemizde ilk kez Üniversitemiz tarafından geliştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesinden ülkemizde diş hekimi olma yolunda eğitimlerini sürdüren her öğrencinin eğitim kiti olan diş modelleri, Üniversitemiz Göller Bölgesinde yer alan SDÜ’nün öğretim üyelerince oluşturulan ARG Medikal firmasından temin edilebilecek.

SDÜ İlk Lisans Sözleşmesi İmzalandı
Ürünün ticarileşmesi ve seri üretime geçilmesi için Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ARG medikal ile görüşmeler gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Rektörlük Makamında SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, TTO Genel Müdürü Hasan Yılmaz, TTO Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Ramazan Kuram, ARG Medikal Firma Yöneticisi Doç. Dr. Halil Aşçı ile ARG Medikal firmasından Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Sofu, Türk Patent ve Marka Kurumu SDÜ Koordinatörü Öğretim Görevlisi Saygın Uslu’nun katıldığı imza töreninde, tasarımın ticarileşmesi ile ilgili olarak SDÜ’nün ilk lisans sözleşmesi imzalandı. SDÜ’nün kuruluşundan bu yana imzalanan ilk lisans sözleşmesi olma özelliğine sahip tasarım, sahibinden üretici firmasına kadar tamamen SDÜ ailesi tarafından oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.