SDÜ Tıp Bir İlki Gerçekleştirdi

SDÜ Tıp Bir İlki Gerçekleştirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2015 18:12
SDÜ Tıp Bir İlki Gerçekleştirdi

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi ilk böbrek naklini gerçekleştirdi. SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan böbrek 13 yıldır organ bekleyen 45 yaşındaki Ayhan Çapçı’ya nakledildi. SDÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu hissettiklerini belirterek, " Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Merkezimizin ruhsatını verdi. Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra ilk nakilimizi gerçekleştirdik. Artık bir çay bardağı idrar çıkamayan hastamız bugün günde bir buçuk litre idrar çıkarabiliyor” diye konuştu. Bülbül sıradaki hedeflerinin karaciğer nakli olduğunu sözlerine ekledi.

45 YAŞINDA YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ
SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da ilk naklin 13 yıldır böbrek nakli bekleyen 45 yaşındaki Ayhan Çapçı isimli hastaya yapıldığını belirterek, yaklaşık 3 saat süren başarılı bir operasyon sonrasında hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Çapçı da, SDÜ Hastanesi ekibine teşekkür ederek, organ nakli yapılan ilk hasta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum