SDÜ Tıp Fakültesi Değişiyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, hastaneyi değiştirmek istediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 11:06
SDÜ Tıp Fakültesi Değişiyor

SDÜ Tıp Fakültesi gün geçtikçe büyüyor ve kalitesini artırıyor. Başhekim Sezer’de tüm bu yeniliklerle beraber, fakülteyi A’dan, Z’ye değiştirme hedefinde olduklarını belirtti.

Başhekim Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Hastane’nin 6 aylık değerlendirmesini yaparak gelir-gider dengesinin pozitif olarak devam ettiğini söyledi. Sezer: “Son 6 ayımızda randımanımıza baktığımızda hastanemizin sürdürülebilir açısından gelir-gider dengesinin pozitif olarak devam etmektedir. Bu olumlu durumun ortaya çıkmasında halkımızın teveccühünün devam etmesi SDÜ yönetiminin, Valilik ve Milletvekillerimizin desteği yanında tüm hastane çalışanlarımızın inançla çabaları rol oynamıştır. Yapılan anketlerde hasta memnuniyetinin yüzde 90 üzerinde olduğu görülmektedir.

Türkiye’de üniversite öğretim üyelerinin, bizzat muayene ettiği nadir hastanelerden birisiyiz. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları bağışlarla bizim motivasyonumuzun daha da arttırmaktadır. Bununla birlikte yeni (SUT) tebliği ile birçok tıbbi malzemenin fiyatı düşürülmüştür. Bu durum elimizdeki malzemelerin aldığımız fiyatın altında neden olmuştur. Bu ve benzeri uygulamalar, hareket alanımızı gittikçe daraltmaktadır. Bu anlamda Ankara’nın sesimizi dinleme ve duymasını istiyoruz. Aksi halde sağlıklı dönüşümün programı çerçevesinde yapılan devrim niteliğinde ve halkın yararına olan birçok uygulamaların sürdürebilmesi zor olacaktır.

Hastanemizde yeni fizik tedavi için ikinci bir salon açıyoruz. Fizik tedavi hasta yatak sayısını 15 den, 30’a çıkardık. MR cihazımızı ihale yaptık bu cihaz hizmet karşılığı olarak yakında kurulacaktır. Taş kırma ünitesi cihazı geliyor. Bu cihazı Uluborlu ilçemizin işadamı hayırsever Ahmet Nedim KARASOY tarafından alınmıştır. Ayrıca dijital röntgen ve renkli ultrason cihazları alınmıştır.

2013 YILINDAKİ HEDEFLERİ
Ameliyathane ve yoğun bakım servislerini büyütmek istiyoruz. Hastanemiz A’dan Z’ye ciddi bir tadilat istiyor. Bunun için henüz kaynağımız mevcut değil. Girişimlerde bulunduk, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Rektörümüz bu konuda çabalarını sürdürüyorlar. Tüm altyapı eksikleri tamamlandıktan sonra sağlık turizmine yönelmek istiyoruz. Bizim amacımız, Göller Bölgesi’nin hastanesi olmak. Bütün çalışmalarımız bu yoldadır. Polikliniklerimiz her gün ful olarak çalışmaktayız”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.