Sdü Tıp Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi, 81 genç hekimi düzenlenen mezuniyet töreniyle tıp dünyasına kazandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 12:33
Sdü Tıp Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, SDÜ Sağlık Topluluğu'nca hazırlanan halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin üniversite sürecinde yaşadıklarını anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dönem 6 Temsilcisi Mehmet Demirhan, bugünlere ulaşmalarında ailelerinin çok önemli paya sahip olduğunu belirterek "Tıp fakültesinden mezun olmak bir başarıysa bu başarının gerçek mimarı bize her şartta destek olan ailelerimizdir. Onlara ne kadar teşekkür etsek yetersiz kalır ancak en güzel teşekkür şu anda burada olsalar da olmasalar da böyle bir anı yaşıyor olmamızdır" dedi. Demirhan sözlerini, Tıp Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ederek ve mezun olan arkadaşlarına meslek hayatlarında başarılar dileyerek sonlandırdı.

Daha sonra söz alan ve Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun olan Mehmet Gencer, fakülte öğretim üyelerine teşekkür ederek "Biz hekimlik sanatını, bilgiyi kullanabilmenin önemini sizlerin sayesinde öğrendik. Memleketin her yerinde hizmet vererek hekimliğimizi en iyi şekilde icra edecek ve sizleri gururlandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ise 1992 yılında kurulan SDÜ Tıp Fakültesi'nin bu yıl 14. dönem mezunlarını verdiğini söyleyerek, "Sağlık ordusuna katılan 81 genç hekim ile birlikte toplam mezun sayımız 594'e ulaşmıştır. SDÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile 20 yıllık birikimiyle sağlık eğitimi sistemi içinde artık kendi ekolünü oluşturmuştur" dedi. Bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan öğretim üyelerinin öğrencilere hem tıp hem de hayat dersi verdiğini ifade eden Prof.Dr. Yorgancıgil, "Sizler öğrencilere sadece mesleki bilgileri öğretmekle kalmadınız aynı zamanda bireysel sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir hekim olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz, bir model oldunuz. Öğrenen, araştıran, sorumluluk üstlenen ve sürdüren gençler yetiştirdiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da hekimliğin bir hayat tarzı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, "İnsanlar hayatta bazı seçimler yaparlar. İş hayatıyla ilgili seçimler yaparken sadece çalışmak, geçimlerini sağlamak üzere bir iş seçerler. Ama hekimler meslek seçmenin ötesinde bir hayat tarzını da benimsemiş olurlar. Tüm insanlarda olması gereken insani özelliklerin, hekimlerde daha fazla olması beklenir. İyi bir hekim öncelikle merhametli olmalı, iletişim yetenekleri güçlü olmalı. Karşınızdaki insanın iletişim yeteneği kuvvetli olmayabilir, kaba davranabilir burada proaktif davranışı, sağduyumuz, insani ve inanç değerlerimizi, öz doğrularımızı kaybetmemeliyiz. Doktorluk bir fedakarlık mesleğidir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Tıp Fakültesi'nden dereceyle mezun olanlara, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ve öğretim üyeleri de diğer mezun öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, Hipokrat yemini etti. Daha sonra yaş kütüğüne plaket çakıldı ve pasta kesildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşamasıyla sona erdi.
yaşamasıyla sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.