SDÜ Tıp Fakültesine Epilepsi Tanı Koyma Cihazı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, bayılma, havale, epilepsi, sinir krizi geçirme gibi yakınmaları olan hastalara kesin tanı koymada kullanılan uzun süreli video EEG monitörizasyon sisteminin

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 16:29
SDÜ Tıp Fakültesine Epilepsi Tanı Koyma Cihazı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil yaptığı açıklamada; "SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemiz hem halka hem de eğitime sağlık hizmeti vermektedir. Bu sistemin kurulması öğrencilerimiz için yayarlı olacaktır. Biz yalnız Isparta’ya değil göller bölgesine hizmet veriyoruz, bizim hastanemiz artık Göller Bölgesine damgasını vurmuştur” dedi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Göller bölgesi yeni bir imkana daha kavuşmuştur. SDÜ Tıp Fakültesinin kurucu öğretim üyelerinden olan ve halan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akan hocamız bu hastaneye taşındığımızda başlattığı bayılma, havale, sinir kırizi geçirme gibi yakınmaları olan hastalara kesin tanı koymada en modern yöntem olan UZUN SÜRELİ VİDEO EEG MONİTÖRİZASYON sisteminin kurulma rüyası bugün gerçekleşmiştir. Hem yetişkin nörıloji hemde çocuk nöroloji öğretim üyeleri olarak çok büyük bir mutluluk duymaktayız.

UZUN SÜRELİ VİDEO EEG MONİTÖRİZASYON CİHAZI:

1 – Bebek ve çocuklardaki havalelerin hangi tip epilepsi olduğu
2 – Çocuklardaki özellikle ilaca dirençli kasılmalar ve bayılmaların gerçek epilepsi olup olmadığı, epilepsi ise hangi tip olduğu, beynini hangi bölgesinden kaynaklandığı, epilepsi cerrahisine uygun olup olmadığı,
3 – Yetişkinlerdeki dirençli kısmı epilepsilerin beynin hangi bölgesinden kaynaklandığı, cerrahi tedaviye cevap verip vermeyeceği,
4- Yetişkinlerdeki bayılmaların gerçek epilepsi olup olmadığı veya sinir krizi olup olmadığını ayırt etmeye yardımcı olmaktadır.

Bunun sonucu olarak; hastalara kesinleşen tanılara göre uygun tedavileri verilmektedir.

Sonuç olarak UZUN SÜRELİ VİDEO EEG MONİTÖRİZASYONUNDAN genellikle epilepsi tanısı ile karışan epilepsi dışı nedenlerin ayırt edilmesi, cerrahi tedavi planlanan epilepsi hastalarında nöbet başlangıç yeri ve yayılma şeklinin ortaya konulması, kısa süreli EEG kayıtlarından yeterli bilgi edilemediği durumlarda yayarlanılmaktadır.

Böyle bir ünitenin kurulması ile bu tip hastalarımız artık il dışına gitmeyecek ve aylarca randevularını beklemeyecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.