SDÜ Tıp Hocaları Aikido Seminerinde

SDÜ Tıp Hocaları Aikido Seminerinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2019 10:33
SDÜ Tıp Hocaları Aikido Seminerinde

Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Aikido Eğitim Semineri ve Dan Sınavı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Dan sınavına SDÜ Tıp Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Barbaros Baykal, Doç. Dr. İlker Günyeli ve Prof. Dr. Barbaros Baykal'ın oğlu Sinan Baykal'da katılarak üstün bir başarı sergiledi. Isparta'lı üç isim Aikidoda gösterdikleri başarıyla Siyah Kuşak 1. Dan belgelerini aldı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Tanser Kılıç, aikidonun yaygınlaştığını belirterek, “Aikido dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok yaygın şekilde ilgisi artan bir branş. Bir Japon savaş sanatı ve aynı zamanda disiplin sanatı. Egolarınızdan arınıp kendinizle barışıyorsunuz. Aikido, matematik gibi yaşamın her alanında size lazım olan bir sanat. Bugün bir eğitim seminerindeyiz. Bugün sporcularımızın dan dereceleri sınavları yapılacak” ifadelerini kullandı.

Başarılı olanlara sertifikaları verildi
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, aikidonun elit bir spor olduğunu ifade ederek, “Aikido bizim federasyonumuza bağlı elit bir spor. Katılımcılar da elit. İnsanlar da bu sporu seviyor. Bizim için özel bir spordur. Yarışması olmadığı için fazla yayılamıyoruz ama sağlık için özel bir spordur. Bu sporun yayılması için de çalışmalar yapılıyor” diye konuştu. Aikido İstanbul İl Koordinatörü Cihan Bağcı ise “İstanbul ve Türkiye’de birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugün bir seminer ve dan sınavı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelenler oldu. Bizi de yalnız bırakmadılar. Katılımlar yüksek olduğu sürece bu branşın da tanıtımı artıyor” ifadelerini kullandı. Dan sınavında başarılı olan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.